Türkiye'nin İlk Hava Şehidi Bigadiç'te Anıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin İlk Hava Şehidi Bigadiç'te Anıldı

Türkiye\'nin İlk Hava Şehidi Bigadiç\'te Anıldı

Türkiye'nin ilk hava şehidi olan Yüzbaşı Mehmet Fethi Bey şehadetinin 100. yılında memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

27.02.2014 20:09

Türkiye'nin ilk Hava Şehidi olan Yüzbaşı Mehmet Fethi Bey şehadetinin 100. yılında memleketi olan Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Bigadiç ilçesinde bulunan Şehit Fethibey anıtındaki törene, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığından Hv. İs. Albay Cüneyt Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Han Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, 9. Ana Jet Üs Komutanlığından subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören programı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin için saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Şehit Yüzbaşı Fetibeyin anıtına çelenk konularak başladı. 9. Ana Jet Üs Komutanlığından Hava Piyade Üsteğmen Gökay Kocatepe günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi;

"Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, milletin bağımsızlığı için canını feda eden aziz şehitlerimizden Hava Kuvvetleri Komutanlığının ilk şehidi Yüzbaşı Fethi Bey'in 100. ölüm yıldönümünde hatıralarını saygı ile anmanın, minnet ve şükran duygularımızı dile getirmenin bilinci ile burada bulunmaktayız. Türkiye'de ilk defa şehidimizi sahiplenerek, havacılık aşkınız ile aziz şehidimiz Fethi Bey'in anısını yaşatmak ve değerlerimize sahip çıkmak adına geçmişte var olan ismini Fethi bey olarak değiştirerek göstermiş olduğunuz özveri, içtenlik ve milli değerlerle perçinleşen vatanseverliğinizden dolayı güzel ilçemiz Bigadiç'de yaşayan siz değerli halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz".

Bigadiç Atatürk İlköğretim Okulu öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından program ilk Türk hava şehidi Yüzbaşı Fethi Bey'in anıtında hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin İlk Hava Şehidi Bigadiç'te Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement