İtalya İnşaat Söktörü Kuşadası'nda Tanıtımda - Son Dakika
Güncel

İtalya İnşaat Söktörü Kuşadası'nda Tanıtımda

İtalya İnşaat Söktörü Kuşadası\'nda Tanıtımda

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde açılan fuar, İtalya'nın inşaat sektöründeki armatür, banyo, inşaat boruları ve ısıtma-soğutma sistemleri üreticilerini buluşturdu.

06.10.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde açılan fuar, İtalya'nın inşaat sektöründeki armatür, banyo, inşaat boruları ve ısıtma-soğutma sistemleri üreticilerini buluşturdu. Birçok yeniliğin tanıtıldığı fuarda, Türk inşaat sektörü temsilcileri İtalyan meslektaşlarınla bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde iki gün sürecek 'İtalyan Günleri' adlı fuarının açılışını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, İtalya İzmir Konsolosu Anatonio Ionio ile Gruppa Triveneto'nun Başkanı Tiberio Fiesoli birlikte yaptı.

İTALYA'DAN 800 KİŞİLİK ÇIKARMA

Türk inşaat sektör temsilcilerinin ilgi göstermesi beklenen fuarda, en büyük ilgiyi altın ve savaroski taşlarıyla süslenmiş banyo armatürleri çekti. Isıtma soğutma teknolojilerindeki gelişmeler ve yenilikler tanıtıldı.

Fuarda İtalyan inşaat sektörü temsilcileri, yatırımcılarla görüşme ve tanışma fırsatı yakaladı. Fuar için İtalya'dan dört özel uçak ile 800 işadamı ve gazeteci geldi. Fuarda 70 İtalyan firması stant açtı, ürünlerini teşhir etti.

İKİ ÜLKENİN BENZERLİĞİNE VURGU

İtalyan ve Türk inşaat sektörü temsilcilerinin fuarla bir araya gelme fırsatı yakaladığını belirten Belediye Başkanı Kayalı, "Dünya Kuşadası'nı konuşacak dedik. Bu organizasyon ilk adımlardan biri. Bu tür organizasyonların tekrarlanması ve diğer ülkelerle de aynı ilişkilerin oluşturulması için çalışmalar yapacağız. Kongre merkezi bu nedenle önemli bir konumda" dedi.

Türkiye'nin, AB'ye üye olmak için elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Özer Kayalı, "Umarım önümüzdeki organizasyonlarda AB üyesi olarak ev sahipliği yaparız. Aynı denizi, Akdeniz'i paylaşan iki ülkenin insanları olarak birbirimizden farkımız yok. Bir arada olmalıyız" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya İnşaat Söktörü Kuşadası'nda Tanıtımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement