İzmir Ak Partili Eski Belde Başkanı Cinayetinde "Siyasi Olabilir" İddiası - Son Dakika
Güncel

İzmir Ak Partili Eski Belde Başkanı Cinayetinde "Siyasi Olabilir" İddiası

İzmir Ak Partili Eski Belde Başkanı Cinayetinde "Siyasi Olabilir" İddiası

Aydın büyükşehir statüsü kazanmadan önce, Kuşadası'nın beldesi olan Davutlar'da belediye meclis üyeliği ve 4 dönem AK Parti belde başkanlığı yapan ve evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 67 yaşındaki Zeynel Çengel'in cansız bedeni otopsisinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi.

18.01.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın büyükşehir statüsü kazanmadan önce, Kuşadası'nın beldesi olan Davutlar'da belediye meclis üyeliği ve 4 dönem AK Parti belde başkanlığı yapan ve evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 67 yaşındaki Zeynel Çengel'in cansız bedeni otopsisinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Amcasının ölümünün üzüntüsünü yaşayan İsmail Çengel, "Neden öldürüldüğünü bilmiyoruz ama siyasi olabilir. Adalete güveniyoruz. Amcamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Davutlar Beldesi'nde dün (Pazar) saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Aydın'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu karşılayıp AK Parti Aydın İl Kongresi'ne katılan evli ve 2 çocuk babası Zeynel Çengel, evinin yakınında aracını park ettikten sonra yürümeye başladı. Kapatılan Davutlar Belde Belediyesi'nde meclis üyeliği ve 4 dönem AK Parti belde başkanlığı yapan Çengel, yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada evin arkasında bekleyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler 6 el ateş etti. Geri dönüp aracının arkasına saklanmaya çalışan Çengel, kalbi ve kalçasına isabet eden 2 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi.

OTOPSİ TAMAMLANDI

Davutlar'ın en büyük mandalina ve şeftali üreticisi olan Zeynel Çengel'in cesedi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu'na gelen Çengel'in yeğeni İsmail Çengel (38), "Neden öldürüldüğünü bilmiyoruz ama siyasi olabilir. Adalete güveniyoruz. Amcamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz. 4 dönem AK Parti Belde Başkanlığı yaptı, herkes tarafından sevilen biriydi, çevresinde ekmeğini yemeyen yoktur. Aydın'a Başbakan'ı karşılamaya gitti. Dönüşte evine gittiği sırada öldürüldü. Tehdit eden ya da düşmanı yoktu, öyle bir şey olsaydı biz de gerekli işlemleri yapardık" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Zeynel Çengel için Davutlar Merkez Camii'nde bugün ikindide cenaze töreni düzenleneceği, yine aynı mahallede toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ak Partili Eski Belde Başkanı Cinayetinde 'Siyasi Olabilir' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement