İzmir Bakan Işık Verimsiz Elektrik Motorları Sanayide Kullanılmasın- - Son Dakika
Güncel

İzmir Bakan Işık Verimsiz Elektrik Motorları Sanayide Kullanılmasın-

İzmir Bakan Işık Verimsiz Elektrik Motorları Sanayide Kullanılmasın-

Bakan Işık: Verimsiz elektrik motorları sanayide kullanılmasın- (ek) 600 ÇALIŞANI OLAN VOLT MOTOR'U AÇTI Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde Volt Elektrik Motorları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ek binasının açılış törenine katıldı.

16.12.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık: Verimsiz elektrik motorları sanayide kullanılmasın- (ek)

600 ÇALIŞANI OLAN VOLT MOTOR'U AÇTI

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde Volt Elektrik Motorları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ek binasının açılış törenine katıldı. Bakan Işık, Volt Motor'un yanı sıra bin 500 kişiye istihdam sağlayan toplam 165 milyon liralık sekiz tesisi daha hizmete açtı.

Volt Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, Folkart Yapı, Pharmactive İlaç, Volt Motor ve Voltsan olmak üzere grubun bünyesinde dört şirket olduğunu anlattı. Sancak, Folkart Yapı'nın bugüne kadar 900 milyon liralık yatırım yaptığını, 2016 hedefinin İzmir'e 1.2 milyar liralık daha yatırım yapmak olduğunu açıkladı. Saya Grup'un sağlık alanındaki şirketi olan Pharmactive, Türkiye'nin en modern üretim tesisine sahip olduğunu, toplam 108 bin metrekare arazide 58 bin metrekare kapalı alanı olan Pharmactive'in yıllık 330 milyon kutu üretim kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük ilaç üretim tesislerinden biri haline geldiğini anlatan Sancak, grubun bir diğer şirketi olan Voltsan kalıbın yurtiçi ve yurtdışında pek çok sektöre hizmet verdiğini söyledi. Ek bina açılışı yapılan Volt Motor'un 1987 yılında kurulduğunu, 2011'de SAYA Grup bünyesine katıldığını belirten Sancak, 'Volt Motor 600 çalışanı, 45 bin metrekarelik üretim alanı ve geniş kapasitesiyle Türkiye'nin lider elektrik motoru üreticilerinden biri haline gelmiştir. Hedefimiz 2020 yılına kadar Türkiye'nin en büyük elektrik motoru üreticisi olmaktır" dedi.

"GAYRİMENKULE DEĞİL SANAYİYE YATIRIM YAPAN KAHRAMANDIR"

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesi yazmak zorunda olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Bu hikayeyi bir arge, inovasyon, yenilikçi üretim anlayışı ile yazabiliriz. Bütün çalışmamız bunu sağlamak için. Bir tarafta yatırımın önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz diğer taraftan arge, inovasyon ve yenilikçi üretime ciddi destek veriyoruz. OSB'lerin yapılarını güçlendireceğiz. Geçen yıl OSB'ler için devrim niteliğinde karar aldık. Kat sınırlamasını kaldırdık. Sanayinin tüm gücünü enerjisini üretime vermesini sağlamak istiyoruz. Türkiye siyasi belirsizliğin en fazla olduğu üçüncü çeyrekte yüzde 4 büyüdü. Büyümenin lokomotifi üretim. Önümüzdeki hafta Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na arge reform paketini sunacağız. Küçük sanayi sitelerinden yeşil sanayi sitelerine geçiş için önemli bir üretim reform paketini de hazırlıyoruz. Üreten insanın önünde engel bırakmayacağız. Bu çağda sanayici kahramandır. Gayrimenkulun bu kadar değer kazandığı bir dönemde insanlar kısıtlı sermayesini gayrimenkule değil de üretime sanayiye yatırıyorsa bu kahramanlıktır bu kahramanların yanında olmak da bizim görevimizdir."

İZMİR'E YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNDE 5. DERECEDEN TEŞVİK

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Işık, İzmir'in yüksek teknolojili ürünlerde cazibe merkezi olabilmesi için 5. derecede teşvik verildiğini, orta teknoloji ürünlerini de teşvik için çalıştıklarını söyledi. Işık, şöyle konuştu: "İzmir, Türkiye'nin en dinamik kentlerinden biri. İzmir Türkiye'nin en fazla üreten kentlerinden biri olmayı hak ediyor. İzmir'in yeşil üretimle yola devam etmesini istiyoruz. İzmir üretecek ama havasını, suyunu, toprağını da kirletmeyecek. İzmir'in önündeki en önemli fırsat alanı yüksek teknolojileri ürünlerinde İzmir'in merkez haline gelmesi. Teşvik sistemimizde İzmir'in çok faydalanacağı düzenlemeleri yaptık. Türkiye'nin en fazla teşviğini alan illerden biri İzmir oldu. Yabancı yatırımcılar da İzmir'de yatırım yapmaya başladılar. Çünkü 5. teşviği veren kararnameyi onayladık. Orta ve yüksek teknolojiyi de İzmir'de teşvik kapsamına alacağız. Sizler çalıştıkça gayret ettikçe bizim görevimiz sizin önünüzü açmak" dedi.

Volt Motor Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, Volt Motor'un Avruya'ya ihraç ettiği süper premium IE4 elektrik motorunu Bakan Işık'a hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bakan Işık Verimsiz Elektrik Motorları Sanayide Kullanılmasın- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement