İzmir'de, Eski Bakanlarla İlgili Asılan Afiş - Son Dakika
Yerel

İzmir'de, Eski Bakanlarla İlgili Asılan Afiş

İzmir'de geçen yıl 4 bakanın yüzleri maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle soruşturma açılan CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılıç hakkında savcılık, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

15.07.2015 15:23

İzmir'de geçen yıl 4 bakanın yüzleri maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle soruşturma açılan CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılıç hakkında savcılık, "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ergün Saban, karar metninde, dosyada bulunan görüntü ve afişin incelediğini belirterek, "Görevlerin icra ediliş biçimine yönelik ağır eleştiri niteliğinde bulunduğu, ayrıca şüphelilerin suça konu afişi genel merkezin yazılı talimatları doğrultusunda astıkları ve suç işleme kastı ile hareket etmedikleri görüş ve sonuca varıldığından, şüpheliler hakkında 'kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına' karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Emsal bir karar"

Avukat Nilay Kökkılınç, müvekkilleri hakkında TCK 125/3 maddesine göre 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan soruşturmanın takipsizlik kararıyla sonuçlanmasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

Kökkılınç, "Emsal bir karar. Bu konuda açılmış diğer ceza dava ve soruşturma dosyalarına emsal teşkil edecek" dedi.

Balçova ilçesinde CHP üyesi bir grup yüzlerine maske takarak, ellerinde eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ın maskeli resimlerinin bulunduğu afişle yürüyüş yapıp, daha sonra afişi parti binasına asmışlardı.

Polis, savcılık kararı ile binaya asılı olan pankartı indirmiş, pankartı astıkları iddia edilen Korcan Uçman ve Mehmet Kılıç hakkında, "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de, Eski Bakanlarla İlgili Asılan Afiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement