Izmir'de, Fidye Istemek Için Kaçırılan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Izmir'de, Fidye Istemek Için Kaçırılan 2 Kişi Kurtarıldı

Izmir'de, fidye istemek için kaçırılan 2 kişi kurtarıldıİZMİR'in Buca İlçesi'nde, fidye istemek amacıyla otomobillerinin önü kesilerek kaçırılan Ö.K. ve M.U. yapılan operasyonla kurtarıldı.

23.03.2017 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Izmir'de, fidye istemek için kaçırılan 2 kişi kurtarıldı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, fidye istemek amacıyla otomobillerinin önü kesilerek kaçırılan Ö.K. ve M.U. yapılan operasyonla kurtarıldı. Ö.K. ve M.U.'nun kaçırılma olayına karışan B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y. ve R.H. sevk edildiği adliyede tutuklanırken, yaşı küçük olduğu belirlenen H.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarmanın kaçan şüphelileri yakalamak için başlattığı soruşturma sürüyor.

Olay, geçen 12 Mart'ta saat 17.30 sıralarında Menderes Caddesi Öğretmen Durağı Mevkii yakınlarında meydana geldi. Otomobiliyle seyir halinde olan Ö.K. ve M.U., kontrolsüz olarak yola çıkan otomobil ile çarpıştı. Kazanın ardından kontrolsüz yola çıkan otomobilden inen 4 kişi, Ö.K. ve M.U. ile tartışmaya başladı. Tarafların tartıştığı esnada olay yerine gelen hafif ticari araçtan inen tabancalı kişiler, Ö.K. ve M.U.'yu zorla hafif ticari araca bindirerek kaçırdı. Terkedilmiş otomobili gören çevredekiler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaşanan olayın trafik kazası olduğunu ve çevre hastanelerde kazayla ilgili yaralılar olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. Herhangi bir yaralıya ulaşamayan jandarma, terkedilmiş otomobilde yaptığı incelemede otomobil kamerasını buldu. Kamera kayıtlarını inceleyen jandarma Ö.K. ve M.U.'nun kaçırıldığını belirledi.

KUYUMCUDAN FİDYE İSTEYECEKLERDİ

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarından saldırganların kimliğini belirledi. Ö.K. ve M.U.'nun kullandığı otomobilin plaka sorgusunu yapan jandarma, ismi açıklanmayan bir kuyumcuya ulaştı. Kuyumcunun ifadesini almak üzere evine giden jandarma, olayın fidye istemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirledi. Aynı esnada fidyecilerin de anlaşmak üzere kuyumcunun evine geldiğini öğrenen jandarma, evin çevresinde önlem alarak gelen 2 fidyeciyi yakaladı. Yakalanan fidyeciler ve kamera kayıtlarından kimlikleri tespit edilen M.B. (Mevlüt B.), İ.B., E.B., A.Y.K., B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T.'nin Buca ve Gaziemir'deki adreslerine Jandarma Komando timlerinin desteğiyle eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T. yakalandı. İfadeleri alınmak üzere karakola götürülen fidyecilerden alınan bilgiler doğrultusunda tekrar harekete geçen jandarma, Ö.K. ve M.U.'nun Karabağlar İlçesi'nin Tırazlı Mahallesi'ndeki dağ evinde tutulduğunu belirledi. Geçen 14 Mart'ta belirlenen adrese operasyon düzenleyen jandarma, Ö.K. ve M.U.'yu kurtarırken, suç örgütünün lideri olduğu belirlenen Mevlüt B.'nin olayda kullanılan tabanca ve tüfekleri evde bırakarak kaçtığını belirledi. Jandarma tarafından yakalanan şüphelilerden B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y. ve R.H. işlemlerinin tamamlanmasının ardından geçen 14 Mart'ta sevk edildiği adliyede tutuklanırken, yaşı küçük olduğu belirlenen H.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma kaçan örgüt üyelerini yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Izmir\'de, Fidye Istemek Için Kaçırılan 2 Kişi Kurtarıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir'de, Fidye Istemek Için Kaçırılan 2 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement