İzmir'de Genç Operacılar Yarıştı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Genç Operacılar Yarıştı

İzmir\'de Genç Operacılar Yarıştı

-İzmir Devlet Opera ve Balesi, Alsancak Rotary Kulübü ile Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuarı katkılarıyla düzenlenen sekizinci "Ulusal Genç Solist Yarışması" İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Salonu'nda gerçekleştirildi.

20.02.2015 12:17  Güncelleme: 12:18

Etkinliğe Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Hürkan Ayvazoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuarı Müdürü Kerim Gürerk, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konca Yumlu ve sanatseverler katıldı.

Swiss Otel Grand Efes, Arkas Holding, Aks Yapı, Cangrup Sigorta, Palmiye Park, Heraeus Tokmak, Dalya Turizm, Farklı Restoran ve İzmirart Tasarım'ın desteklediği yarışmada jüri başkanlığını Şan Hocası ve Uluslararası Soprano Jeanette Thompson yaptı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen genç solistler, Olguncan Yılmaz, Zerrın Karslı, İbrahim Yeşilay, Özgecan Gençer ve Fuat Kılıç Aslan yarıştı. 2014 yılının genç solisti Engin Suna'nın söylediği arya büyük beğeni topladı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda sekizinci genç solist yarışmasının birincisi Özgecan Gençer oldu. İkinciliği Fuat Kılıç Aslan alırken üçüncülüğe de Olguncan Yılmaz layık görüldü. Bu yıl ilk kez verilen İzmir Devlet Opera ve Balesi Kurucu Müdürü, Rejisör Prof. Dr. Necdet Aydın Ödülü'nü Zerrin Karslı aldı. Yarışmada birinci olan İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenecek bir oyunda baş rol oynayacak, ayrıca genç solistler yurtdışındaki okullardan da burs imkanına da sahip olacak.

Tören Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri katılımcılara ve yarışmacılara Rotary Katılım Belgesi vererek, kazananları tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir'de Genç Operacılar Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement