İzmir'de İnsan Kaçakçılığı Operasyonları - Son Dakika
Yerel

İzmir'de İnsan Kaçakçılığı Operasyonları

İzmir'de düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonlarında yasa dışı yollardan yurt dışına çıkışı organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si tutuklandı, Suriye ve Irak uyruklu 91 kaçak yakalandı.

11.10.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonlarında yasa dışı yollardan yurt dışına çıkışı organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si tutuklandı, Suriye ve Irak uyruklu 91 kaçak yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, istihbarat çalışması kapsamında yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu şahıslara yönelik 4 operasyon düzenlendi.

Anadolu Caddesi'nde minibüs içerisinde 29 Suriye, 2 Iraklı olmak üzere 31 yabancı uyruklu yakalandı. Operasyonda 31 can yeleği ve 2 şambrel ele geçirildi. Geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan iki zanlıdan M.U. (34) tutuklandı, M.M.Ç. (32) ise mahkemece serbest bırakıldı.

İzmir- Çeşme çevre yolunda yapılan operasyonda da bir alışveriş merkezi önünde otobüs ile otobüse eşlik eden otomobil içerisinde 60 yabancı uyruklu kaçak yakalandı. Yasa dışı geçişi organize ettiği ileri sürülen A.G. (32) ve H.A. (33), mahkemece tutuklandı.

Çeşme'de iki operasyon

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dalyan Mahallesi'nde bir sitenin sahil kısmında şişme botu hazırlarken görülen M.M'yi (29) yakaladı. Operasyonda bir lastik bot, bir pompa ve bir tekne motoru ele geçirildi. Zanlı, yasa dışı çıkışı organize ettikleri suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

16 Eylül Mahallesi Ayasaranda mevkisinde ise iki araçtan malzeme indirildiğini belirleyen polis, durumundan şüphelendiği Ö.K. (36), A.D. (31), H.N. (51), A.A. (28) ve Suriye uyruklu M.İ'yi (24) yakaladı. Araçlarda yapılan aramada bir lastik bot, bir pompa ile bir bot motoru bulundu. Yasa dışı geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Ö.K, H.N, A.A ve Suriye uyruklu M.İ, tutuklandı.

Operasyonlarda yakalanan 91 kaçak, kimlik tespiti sonrası Göç İdaresi İl Müdürlüğüne sevk edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de İnsan Kaçakçılığı Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement