İzmir'de Mizgin Tahir Konseri - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Mizgin Tahir Konseri

İzmir\'de Mizgin Tahir Konseri

Diyarbakır'ın onur konuğu olarak katıldığı İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Kürt opera sanatçısı Mizgin Tahir konser verdi.

31.08.2014 14:29

83. kez kapılarını dünyaya açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na Diyarbakır damgasını vurdu. Diyarbakır stantı ziyaretçi akınına uğrarken çeşitli etkinliklerle devam etti. Diyarbakır'dan gelen dengbêjler İbrahîmê Pirîkê ve Mustafayê Botî stranlarını okurken Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir'de bir konser vererek İzmirlilerle buluştu.

Yerli ve yabancı yetkililerin ziyaret ettiği stantın bugünkü konuğu Nijer Ticaret ve Özel Sektörü Teşvik Bakanı Esk Alma Oumarav oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile görüşen Oumarav Kışanak ile birlikte Tahir'i dinledi. Yerel kıyafetleriyle fuara gelen yabancı katılımcılar Kışanak ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tahir'in ardından etkinlik Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Soner Okan'ın verdiği keman resitaliyle devam etti.

Kışanak daha sonra DBP İzmir Eşbaşkanı Fevziye Pulat, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklularının ürettiği takıların sergilendiği stantı ziyaret etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İzmir'de Mizgin Tahir Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement