İzmir'de Seçim Hilesi İddiası - Son Dakika
Politika

İzmir'de Seçim Hilesi İddiası

Yerel seçimlerin ardından sandıklara itiraz gerginliği sürerken, Konak İl Seçim Kurulu’nda ortaya çıkan görüntüler şoka neden oldu.

03.04.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerin ardından sandıklara itiraz gerginliği sürerken, Konak İl Seçim Kurulu'nda ortaya çıkan görüntüler şoka neden oldu. Okullarda doldurularak imzalanması gereken seçim tutanakları, sandık başkanları tarafından yeniden dolduruldu. Birçok sandık başkanı tutanakları imzalayıp mühürlerken görüntülendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar İzmir'de seçimlere şaibe bulaştığını belirterek, "İzmirlilerin oyları resmi görevliler ve bazı muhalefet partilileri tarafından heba edildi. Montaj değil, yalan değil, iftira da değil. Canlı canlı gözlerimizle gördük" diye konuştu.

Yerel seçimlerde sandıkların kapatılması ile birlikte oy çuvalları doldurulan seçim tutanakları ile birlikte İl Seçim Kurulu'na teslim edildi. Kurulda, 1328 sandık numaralı sandık başkanı, alenen tutanakları doldurarak mühürledi. Kameralara takılan organize şekilde tutanak doldurma operasyonunda CHP'lilerin rahat tavırları dikkat çekerken, yaşananlara polis de ses çıkarmadı. CHP'li Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım'la giriştiği belediye başkanlığı yarışını yüzde 49,6'ya yüzde 35,9 kazanmıştı.

"GÖRÜNTÜLER VAR"

Skandalın ortaya çıktığı yer olan Konak Belediyesi'nde CHP, yüzde 46,9 oranında oy olarak seçimin galibi oldu. 10 bin 296 toplam sandık sayılı İzmir'de, Konak 994 sandığa sahip. İzmir Konak ilçesi Celal Atik Spor Salonu'nda seçim skandalı yaşandığını anlatan Av. Ali Sarıaydın, "Seçim sonuçlarını direkt etkileyen bu girişimle ilgili itirazlarımızı yaptık. Fakat dikkate alınmadı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın elinde pek çok görüntü var. İzmir'de seçime şaibe karıştı" dedi.

"SAHTE TUTANAKLAR TUTULDU, GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, İzmir'de seçimlere şaibe bulaştığını ve bunları gözleriyle gördüklerini ileri sürerek, "Seçime gölge düşmüştür. İzmirlilerin oyları resmi görevliler ve bazı muhalefet partilileri tarafından heba edildi. Boş tutanaklar birileri tarafından dolduruldu. Sahte imzalar atılıyor, sahte tutanaklar tutuluyor. Tutanakların hangisi hakiki bunu bilmek mümkün değil. Muhtar tutanakları da kafalarına göre dolduruldu. Montaj değil, yalan değil, iftira da değil. Canlı canlı burada gözlerimizle gördük" diye konuştu.

"SANDIKLARDA OYLAR BUHARLAŞTI"

Yaşananların kayıtlı olduğunu belirten Hotar, "Torbanın bir mührünü yerde bulduk. Bu kadar sahtekar uygulama olamaz. Hepsini kınıyoruz. Bunun için gereğini yapacağız. Sandıklarda oylar buharlaştı. Herkesin gözü önünde yapıldı. 3 ilçemiz vardı. 5 ilçeden gelen oylar burada buharlaştı. Bu sonuçları resmi ve doğru kabul etmediğim için değerlendirmiyorum. Her şeye rağmen oy oranımız arttı" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'de Seçim Hilesi İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement