İzmir'in Kurtuluşu ve CHP'nin Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Kurtuluşu ve CHP'nin Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı

İzmir\'in Kurtuluşu ve CHP\'nin Kuruluş Yıldönümü Foça\'da Kutlandı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümleri Foça’da da kutlandı.

10.09.2015 15:43

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümleri Foça'da da kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 92'nci kuruluş yıldönümü Foça Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda törenle kutlandı. Kutlamaya CHP milletvekili aday adayı Nurgül Uçar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP Foça Belediye Meclis üyeleri, çok sayıda partilinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende, ardından konuşmalara geçildi.

Törende ilk sözü alan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, "Her gün aynı acı, bu acıyı bize yaşatanlara da, kandan, gözyaşından beslenenlere de lanet olsun! Şehit haberleriyle yüreğimizin yandığı bu ortamda bile, 400 vekil hesabı yapanların ayıbı tüm ülkeye yeter! Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" dedi.

Tören sonunda basın açıklaması yapan CHP milletvekili aday adayı Nurgül Uçar ise "Cumhuriyetin, aydınlık geleceğin, çağdaşlığın temeli bugün atıldı. Bugün yeni bir çağdaşlaşmaya ihtiyacımız var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var, bir kabus gibi uyansak diyoruz. Biz Türkiyeyiz. Kaybettiğimiz çocuklarımız bizim. Birilerinin mücadelesi kendi koltukları için olabilir ama bizim mücadelemiz insan için . Biz Türkiye olduğumuzu unutmamamız gerek. Oyunlara gelmeyeceğiz. Yeni bir gün yeni bir umut yeni bir gelecek. Biz kadınlar, gençler, çocuklar olarak kuracağız bu inançtayım" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'in Kurtuluşu ve CHP'nin Kuruluş Yıldönümü Foça'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement