İzmir, Iraklı İş Adamlarını Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

İzmir, Iraklı İş Adamlarını Ağırlayacak

İzmir, Iraklı İş Adamlarını Ağırlayacak

Irak Planlama Bakanı Salman Al Juamili ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti.

25.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Planlama Bakanı Salman Al Juamili ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Ekim ayında İstanbul ve Gaziantep'te ticari işbirliğinin arttırılması için toplantı düzenleyeceklerini belirten Bakan Salman Al Juamili, İzmir'de de iş adamlarını bir araya getirmek istediklerini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Irak Planlama Bakanı Salman Al Juamili ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ekim ayında İstanbul ve Gaziantep'te ticari işbirliğinin arttırılması için toplantı düzenleyeceklerini belirten Bakan Salman Al Juamili, İzmir'de de iş adamlarını bir araya getirmek istediklerini belirtti. Toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyleyen Demirtaş, "Sizin aracılığınızla Irak Odalar Birliği Başkanı ve Bağdat Ticaret Odası'nı da, toplantı öncesinde hazırlıkları yapmak için İzmir'e davet ediyoruz. Irak bizim bu coğrafyadaki en büyük ticari ortağımız. İlk beş içerisinde. Tabii ki sadece ticaret alanında değil birçok konuda işbirliği olanaklarımız var. Üniversiteler konusunda da işbirliği yapabiliriz. Iraklı öğrencileri İzmir'e bekliyoruz. Bağdat Üniversitesiyle üniversitemizin işbirliği yapmasını sağlayabiliriz. Şu anda dört Iraklı öğrenci kendi imkanlarıyla üniversitemizde okuyor. Ama bu yeterli değil. Öğrenci sayısını arttırmalıyız ki, gelecekte ülkelerimiz arasındaki işbirliği de gelişsin" diye konuştu. Ticaretin petrole dayalı olmaktan çıkartılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, kasım ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Bağdat Fuarı'na da İzmir olarak geniş bir iş adamı heyetiyle katılacaklarını sözlerine ekledi.

"İzmir'in payının artırılması gerekiyor"

Türkiye'nin istikrarının Irak'ı yakından ilgilendirdiğini söyleyen Irak Planlama Bakanı Salman Al Juamili ise, "Bu bölgede demokrasi ve demokrasi dinamiklerinin kalması öncelikli isteğimiz. Türkiye'nin ve Türk halkının istikrarı bizi yakından ilgilendiriyor. İstikrarın devam etmesi bölgeyi de ilgilendiriyor. Biz nasıl ki Bağdat olarak Irak'ın istikrarını istiyorsak, aynı şekilde Türkiye'nin de istikrarlı olmasını diliyoruz" dedi. Türkiye'nin ekonomik olarak Irak'ın bir ortağı olduğunu söyleyen Bakan Al Juamili, "Böyle kalmasını istiyoruz ve böyle kalacak. 10 milyar dolar ticaret hacmi var ama bu rakam içerisinde İzmir'in payının arttırılması gerekiyor. Gaziantep ve İstanbul'da işbirliğinin artırılması için toplantı yapacağız. Aynı şekilde İzmir'de de toplantı yapmak istiyoruz. Üniversiteler arasında yapılacak işbirliğinin büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bizim için Iraklı öğrencilere kontenjan ayrılması çok önemli ve mutluluk verici. Bu konuda odanız ile Irak Ticaret Bakanı ve üniversiteler arasında bir anlaşma yapılabilir" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir, Iraklı İş Adamlarını Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement