İzmir Metro'nun Narlıdere Hattı İçin Proje İhalesi - Son Dakika
Yerel

İzmir Metro'nun Narlıdere Hattı İçin Proje İhalesi

İzmir'de metro hattının Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye uzatılması çalışmaları kapsamında 4 kilometrelik hat için zemin sondaj ve uygulama projesi ihalesine çıkılacağı belirtildi.

08.02.2015 12:54

İzmir'de metro hattının Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye uzatılması çalışmaları kapsamında 4 kilometrelik hat için zemin sondaj ve uygulama projesi ihalesine çıkılacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada toplam 8,5 kilometrelik Fahrettin Altay - Narlıdere güzergahının 4 kilometrelik bölümünün uygulama projesinin tamamlandığı, 4,5 kilometrelik son etabın zemin sondaj ve uygulama projesi ihalesine 10 Şubat 2015'de çıkılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alınmasının ardından uygulama projesi hazır olan F.Altay- İtfaiye arasındaki 5 istasyonluk ilk etabın yapımına başlanacağı bildirildi.

10 istasyonlu olarak planlanan güzergahın projesi hazır olan ilk bölümünde Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere'de 5 yer altı istasyonu bulunacak. İkinci aşama olarak Narlıdere İstihkam Alayına kadar olan bölümde de 5 yer altı istasyonu yapılacak. Güzergahın tamamının aç - kapa tünel şeklinde yapılması planlanıyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Metro'nun Narlıdere Hattı İçin Proje İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement