İzmir Ölüm Satan Sahtecilere, Operasyon - Son Dakika
Güncel

İzmir Ölüm Satan Sahtecilere, Operasyon

İzmir Ölüm Satan Sahtecilere, Operasyon

Ölüm satan sahtecilere, operasyon İzmir, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçan Suriyelilerin, Avrupa'ya geçmeleri için adeta son durak konumuna geldi.

06.10.2015 15:55

Ölüm satan sahtecilere, operasyon

İzmir, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçan Suriyelilerin, Avrupa'ya geçmeleri için adeta son durak konumuna geldi. Deniz yoluyla Yunan adalarına geçmek isteyen Suriyelilerin en çok can yeleklerine ihtiyaç duyması, sahtelerinin de ortaya çıkmasına neden oldu. Polis, ölüm satan bu sahtecilere göz açtırmayıp operasyon yaptı.

Suriye'de iç karışıklıkların ve IŞİD'in katliamlarının başlamasıyla, Türkiye'ye kaçan yüzbinlerce Suriyeli'nin en çok tercih ettiği kentlerden birisi de İzmir oldu. İzmir adeta, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin, son duraktaki kaçış kapısına döndü. Rekor sayıda Suriyeli, Yunan adalarına geçmek istediği sırada denizde ölümden kurtarılmasına rağmen, önemli bir bölümü de istedikleri ülkeyi gitmeyi başardı. Kaçak geçişlerde, mültecilerin en çok ihtiyaç duyduğu malzeme ise, can yelekleri oldu. Kentte özellikle Basmane semtinde, konfeksiyon mağazaları bile, can yeleği satmaya başladı. Can yeleklerine olan aşırı talep, kısa sürede sahtelerinin de ortaya çıkmasına neden oldu.

11 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Bu durumu göz önünde bulunduran Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, can yeleği satan ve üreten yerlere yönelik operasyon düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu operasyonda, Basmane, Kemeraltı ve Hisarönü semtlerindeki, yerlere baskın düzenlendi. Buralardaki işyerlerinde yapılan kontrollerde, standart dışı olduğu saptanan bin 387 can yeleğine el konuldu. Bunun sonrasında ise, meşei belli olmayan ve standart dışı can yeleklerini sattıkları gerekçesiyle, 11 kişi gözaltına alındı. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca haklarında işlem yapılan 11 kişi, gönderildikleri adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ölüm Satan Sahtecilere, Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement