İzmir Sedye Kirlenmesin Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

İzmir Sedye Kirlenmesin Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket Haberine Ek

İzmir Sedye Kirlenmesin Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık\'a Plaket Haberine Ek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, törenin ardından etilen fabrikasının açılışını yaptı, altyapı çalışmaları devam eden STAR Rafinerisi'nde de incelemelerde bulundu.

20.11.2014 16:56

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, törenin ardından etilen fabrikasının açılışını yaptı, altyapı çalışmaları devam eden STAR Rafinerisi'nde de incelemelerde bulundu. Işık, Türkiye'de yapılan en büyük yabancı yatırım olan rafinerinin iki ülke kardeşliğinin güçlenmesi ve bölge barışı açısından çok önemli olduğunu, 2018 yılında tamamlanacak yatırımın Türkiye'nin cari açığının 2.5 milyar dolar azaltacağını söyledi.

Yatırımın hızla tamamlanması için hükümet ve bakanlık olarak gereken desteği verdiklerini ifade eden Bakan Işık, şöyle konuştu 'Arkadaşlarımızın üzerinde en fazla durdukları bürokrasinin azaltılması konusunda da biz elimizden gelen her tür desteği vereceğiz. Maalesef Türkiye'de yabancı yatırımcının gözünü en çok korkutan bürokrasi. Bunun azaltılması gerekiyor. Bakan olarak verdiğimiz bir talimatla şu anda bakanlığımdaki tüm mevzuatı iç denetim birim başkanlığımız incelemeye başladı. Gereksiz, kırtasiyeciliği ve bürokrasiyi artıran her türlü mevzuatı ayıklayacağız. Son derece basit, sade, anlaşılan, yalın bir mevzuatı önümüzdeki Mart ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece Petkim değil Türkiye'de yatırım yapmak isteyen tüm firmalarımız bizim bakanlığımızla ilgili izinlerini en kısa sürede alır, karşılaştıkları sorunları gereksiz mevzuat engeline takılmadan hızla aşar dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, rafineri inşaatının temelinde kullanılan ve orta büyüklükteki taşların üst üste sıralanarak oluşturulduğu duvarlarla ilgili de inşaat yetkililerine soru sordu. Yapılan bilgilendirmede rafineri altyapısının depreme en dayanıklı yapı olan 'gabion' duvarlar üzerinde yükseldiği, milyonlarca taştan oluşan duvarların deprem sırasında yerden gelen titreşimleri emdiği, Ege Denizi'nde geçen haftalarda yaşanan depremler sırasında duvarların üzerindeki algılayıcıların saptadığı hareketin sıfır olarak kaydedildiği ifade edildi. Bakan Işık daha sonra Petkim sahası içinde yapımı süren liman inşaatını inceledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Sedye Kirlenmesin Diyen Soma İşçisinden Bakan Işık'a Plaket Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement