İzmirli İşadamları Güney Afrika'ya Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Yerel

İzmirli İşadamları Güney Afrika'ya Çıkarma Yaptı

İzmirli İşadamları Güney Afrika\'ya Çıkarma Yaptı

İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD), inşaat, otomotiv yedek parça, maden, plastik geri dönüşüm, tekstil, ayakkabı, tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri ile Güney Afrika, Botsvana ve Svaziland’a çıkarma yaptı.

11.10.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD), inşaat, otomotiv yedek parça, maden, plastik geri dönüşüm, tekstil, ayakkabı, tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleri ile Güney Afrika, Botsvana ve Svaziland'a çıkarma yaptı.

Ege ve Bati Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) koordinasyonunda İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD) organizasyonunda, South African Turkish Business Association (SATBA) ile koordineli gerçekleşen programa, Bahçelievler İşadamları Derneği (BİŞAD) üyeleri ve firma temsilcileri de katıldı. 15 kişilik heyete başkanlık eden İZİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şen, "İZİAD ve BİŞAD olarak gerçekleştirdiğimiz bu gezi birçok sektörden katılım sağlayan üye firmalarımız için çok verimli geçti" dedi. Güney Afrika'nın önemli ticaret merkezi Johannessburg, Botsvana'nın başkenti Gaborona ve Svaziland'ın başkenti Mbabane şehirlerinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve üretim tesislerini ziyaret ettiklerini belirten Şen, Güney Afrika ve Botsvana'ya üçüncü kez Ticaret ve Yatırım Heyeti programı düzenlediklerini söyledi. Üye firmaların ürettiği ürünleri ve hizmetleri yeni pazarlara ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Şen, bu çerçevede özellikle Güney Afrika'nın önemli ticaret merkezlerini hedef pazar olarak belirlediklerini aktardı. Güney Afrika bölgesinde ticaret ve işbirliği imkanlarını yerinde gördüklerini dile getiren Şen, "Bazı sektörlerde yıllar evvel buralara gelmiş Türk müteşebbis arkadaşlar işlerini iyi bir yere taşımış. SATBA burada çok önemli imkanlar sunuyor. Bu pazar göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli fırsatlar sunuyor. Gezi sırasında birçok üyemiz bayilik ve distribütörlük verdi.Buraya tekrar gelmek ve yapmış olduğu görüşmeleri daha da sağlam bir zemine oturtup işe dönüştürmek için randevulaştı" diye konuştu.

"TÜRK İŞADAMLARINA HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLARIZ"

Svaziland Ticaret Bakanı Gileon Dilamini'yi de makamında ziyaret eden heyet, ülkenin ekonomisi ve ticareti hakkında bilgi aldı. Türk işadamlarını ülkesinde misafir etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Bakan Dilamini, "Afrika'da yatırım yapabilmenin en önemli ön koşulu güvenilirliktir. Ticaret ve yatırım için gelecek Türk işadamlarına her türlü kolaylığın sağlanması noktasında yardımcı olacağız" dedi. Ziyarete katılan SATBA Svaziland Temsilcisi Yavuz Aydın, Dilamini ve Svazilandlı işadamlarını Türkiye'ye davet etti. Dilamini de daveti hemen kabul ederek bir işadamı heyeti ile İzmir'e geleceklerini söyledi. SATBA Svaziland Temsilcisi Yavuz Aydın Svaziland Ticaret Bakanı Gileon Dilamini'ye plaket takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli İşadamları Güney Afrika'ya Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement