İzmit Belediye Meclisi'nde Soma İçin Saygı Duruşu - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediye Meclisi'nde Soma İçin Saygı Duruşu

İzmit Belediye Meclisi\'nde Soma İçin Saygı Duruşu

İzmit Belediyesinin Haziran dönemi toplantısının başlangıcında Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için saygı duruşunda bulunuldu.

04.06.2014 09:59  Güncelleme: 10:30

İzmit Belediyesi'nin Haziran dönemi toplantısının başlangıcında Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için saygı duruşunda bulunuldu.

İzmit Belediyesi'nin Haziran dönemi toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Başkan Doğan, şehit olan madencileri saygı ve rahmetle andıklarını belirterek bir daha böyle acılar yaşanmaması dileğinde bulundu.

Meclis toplantısında gençleri uyuşturucudan korumak için çalışma yapılması yönündeki önerge de kabul edildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Uyuşturucu konusu ciddi bir sorun. Gençlik komisyonumuz bu konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapıp bunu rapor halinde ilgili kurumlara bildirebilir. Bu işe milli bir olay olarak bakmak gerekir. Gençlerimiz büyük tehlike içinde Herkese model olacak bir çalışma başlatmalıyız" şeklinde konuştu.

CHP'li meclis üyelerinin belediyedeki işten çıkarmalarla ilgili eleştirilerini cevaplandıran İzmit Belediye Başkanı Doğan, "Belediyemizde bin 300'e yakın kişi çalışıyor. İşini iyi yapan hangi görüşte olursa herkes bizim bir numaralı elemanımızdır. İşini aksatan, iş disiplini olmayanlar varsa gereği yapılır. Art niyet olmaz. Siyasi görüşlerinden dolayı işten çıkarma olmaz" ifadelerini kullandı.

İzmit'in bisiklet kenti olması için büyük çaba harcadıklarını belirten Başkan Doğan, "Avrupa'da bisikletin yerleşmesi 20-30 yılda oldu. Biz de geçen 5 yıl içinde önemli işler yapıldı. Adeta iğneyle kuyu kazıyoruz. Bisiklet yolları yapıldı, eğitim pisti yapıldı, bisiklet durakları konuldu. Yakında kent kartla çalışacak akıllı bisiklet uygulaması da başlayacak. İzmit'te özellikle Yahya Kaptan bölgesinde bisiklet yollarına araba park etme sorunuyla karşılaşıyoruz. Şimdiye kadar kimseye bu konuda ceza kesilmedi hep uyarıda bulunuldu. Artık bundan böyle cezai işlem başlatacağız. Araç sürücülerinden bisiklet yollarına park etmemelerini rica ediyorum" dedi.

Kapalı pazarlara da değinen Doğan, "Artık mahalle aralarında Pazar görmek istemiyoruz. Bu görüntüler kentimize yakışmıyor. Halen yapımı devam eden 2 kapalı pazarımız bulunuyor. Bunlar da bittiğinde kapalı Pazar sayımız 7 olacak. Yahya Kaptan'da da kapalı Pazar yapılacak. Proje çalışmalar devam ediyor. Bu konuda en büyük sorunu Kozluk"taki Pazar Pazarı ve Yenidoğan'daki Pazar da yaşıyoruz. Uygun yer konusunda sıkıntımız var. Alikahya daki pazara da çözüm bulacağız" dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Zabıtan, Kabaoğlu ve Yeşilova'da yeni yapılan parklara isim verilmesiyle ilgili teklifin Türlü İşler Komisyonu'nda görüşülmesi kararlaştırılırken 4,5,6 ve 7. maddelerin Plan Bütçe Komisyonuna, diğer maddeler ise komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilmesine karar verildi. Mecliste, 01-05 Ağustos 2014 tarihlerinde Bosna Hersek'in Saraybosna Hadzici Belediyesi tarafından düzenlenecek festivalde İzmit Belediyesini temsilen kısa adı M.A.P HOYTAG olan İzmit Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Spor Kulübü'nün yer alması teklifi de kabul edildi.

İzmit Belediyesi'nin gelecek dönem toplantısının 8 Temmuz Salı günü saat 18.00 de yapılması kararlaştırıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediye Meclisi'nde Soma İçin Saygı Duruşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement