İzmit Belediyesi 'Türkiye'de Mültecilik' Konulu Konferans Düzenledi - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi 'Türkiye'de Mültecilik' Konulu Konferans Düzenledi

İzmit Belediyesi \'Türkiye\'de Mültecilik\' Konulu Konferans Düzenledi

İzmit Belediyesi mülteciler konusunda yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Dünya’da ve Türkiye’de Mültecilik konulu bir konferans düzenledi.

21.11.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi mülteciler konusunda yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Dünya'da ve Türkiye'de Mültecilik konulu bir konferans düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki etkinlik İzmit Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muradiye Kültür Vakfı Kocaeli Şubesi ve Yağmur Gençlik ve Gelişim Merkezi ortaklığında gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Doktor Havva Sula katıldı.

Konferansta Dünyanın pek çok yerinde vatanlarını geride bırakarak başka yerlerde yaşamaya zorlanan insanların bulunduğunu söyleyen Dr. Sula "Mülteci denilince aklımıza ilk olarak Suriyeli insanlar geliyor. Fakat maalesef dünyanın dört bir yanında evlerinden ayrılmak zorunda bırakılan, zor hayat koşullarıyla mücadele eden milyonlarca mülteci yaşıyor ve bu mültecilerin pek çoğu özellikle de çocuklar bu hayat mücadelesini kaybediyor. Türkiye, Dünya üzerinde mültecilere kucak açan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bizler Yeryüzü Doktorları ekibi olarak mülteci kamplarına giderek sağlık hizmeti desteği, psiko-sosyal destek ya da maddi manevi her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde sağlık merkezleri kuruyoruz. Amacımız bu merkezlerin sürekliliğini sağlamaktır" dedi. Dr. Havva Sula'nın sunum yaptığı sırada gittiği kamplarda çektiği mülteci fotoğrafları konferansa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Konferans sonunda Dr. Sula'ya günün anısına İzmit'in sembolü saat kulesi maketi hediye edildi.

Kadınlara yönelik düzenlenen konferansa sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve kadınlar katıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'da konferansın başında katılımcıları selamlayarak etkinliğin yararlı olacağını söyledi. Kadınlara özel olan konferansta İzmit Belediyesi'nin mültecilere yönelik çalışmaları da anlatıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi 'Türkiye'de Mültecilik' Konulu Konferans Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement