İzmit'e Eski Askeri Cephanelik Alanına 1180 Yataklı Şehir Hastanesi Kampüsü'nün Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

İzmit'e Eski Askeri Cephanelik Alanına 1180 Yataklı Şehir Hastanesi Kampüsü'nün Temeli Atıldı

İzmit\'e Eski Askeri Cephanelik Alanına 1180 Yataklı Şehir Hastanesi Kampüsü\'nün Temeli Atıldı

İzmit'tte bin dönümlük eski askeri cephanelik alanına yaptırılacak Kocaeli Şehir Hastanesi'nin temeli bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı törenle atıldı.

20.05.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'tte bin dönümlük eski askeri cephanelik  alanına yaptırılacak Kocaeli Şehir Hastanesi'nin temeli bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı törenle atıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılacak olan ve 2017'de hizmete girmesi planlanan hastaneyi 25 yıl süreyle Gama Holding ve Türkerler Holding işletecek.

Sağlık Bakanlığı'nan Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı, 'Şehir Hastanesi' olarak da adlandırılan 18  Entegre Sağlık Kampüsü'nden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi, daha önce lağvedilen 15'inci Kolordu Komutanlığı'na ait cephanelik arazisi üzerine inşa edilecek.

Hastanenin temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de katıldı.

Gama-Türkerler Holding ortaklığı ile yap- işlet- devret medeliyle yaptırılacak ve işletme hakkı 25 yıl süreyle bu iki firmaya ait olacak olan hastane yaklaşık 350 milyon euro'yla mal olacak. İçinde 490 yataklı Bölge Hastanesi, 116 yataklı Onkoloji Hastanesi, 246 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 124 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin yeralacağı toplam 1180 yataklı kampus, yaklaşık bin donümluk arazi uzerinde 335 bin 648 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak.

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin, sağlık yatırımlarından en fazla pay alan illerin başında geldiğini söyledi.

'YENİ TÜRKİYE'Yİ İSTEMEYENLER TEZGAH PEŞİNDE'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, AK parti Hükümeti döneminde yapılan yatırımları anlatırken şöyle dedi:

"Bizim Hükümetimiz döneminde sağlıkta her türlü hizmetin alınabileceği imkanlar sağlandı. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama yeni Türkiye'yi istemeyenler tezgah ve tuzak peşinde. CHP'liler şehir hastanelerinin yapılmasını istemediği için engellemelerde bulundu. Yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurdular. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Kocaeli ve 77 milyon ülke insanı kaybetti. Bu nedenle 4- 5 ay gecikme oldu."

Eski Bakan Vecdi Gönül'ün de bir konuşma yaptığı törende, daha sonra kompleksin temeli atıldı. Sözleşmeye göre bitim süresi 39 ay olan ve 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanması gereken hastanenin, 2017 yılı 29 Ekim tarihine yetiştirilmesi dileğinde de bulunuldu.

Bakan Müezzinoğlu, inşaat bitiş süresini öne çekmelerini istedi. 2017 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması için söz aldı.

- İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit'e Eski Askeri Cephanelik Alanına 1180 Yataklı Şehir Hastanesi Kampüsü'nün Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement