İznik Kardeş Şehir Pithiviers'i Uğurladı - Son Dakika
Güncel

İznik Kardeş Şehir Pithiviers'i Uğurladı

İznik Kardeş Şehir Pithiviers\'i Uğurladı

Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediye Başkan Yardımcısı Anthony Brosse ve meclis üyelerini, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun ve Belediye Meclis üyeleri Öner Erim, İskender Şen tarafından uğurlandı.

06.11.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2- 6 Kasım 2015 tarihleri arasında İlçemizde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından Seyir Butik'te ağırlandı. Pithiviers ve İznik Belediyesi arasında Kardeşlik köprüsünün kurulması için gerekli antlaşmalar yapılarak imzalandı.

İlçemizde bulunan Fransız heyete Belediye Başkanı Osman Sargın'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de gece gündüz eşlik etti. Medeniyetler Başkenti İznik'in tarihi yerleri gezen heyet İstanbul ve Bursa gezerek unutulmaz bir zaman geçirdiler.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da "Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediyesi ile kardeşlik köprüsünü kurduk. Karşılıklı görüşmelerle İznik ile Pithiviers arasında güzel gelişmeler sağlamayı hedefliyoruz. İznik ve Pithiviers şehirlerinin insanlarının birbirlerini tanıması ve yakınlaşmasını temin etmek ve kardeşlik duygularını geliştirmek amacı ile etkinlikler düzenlenmek istiyoruz. Kültür, Sanat, turizm ve tanıtım amaçlı mekân ve çevrelerin kazanılması için çalışmalar gerekli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Buradan Mevkidaşım olan Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland'a saygı ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

İznik Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Uluslararası kardeş şehir olarak İlk defa Almanya Spandau, Yunanistan Nikea, Kırgızistan Talas şehirleri ile kardeş olmuştu. Dördüncü kardeş şehir olarak Fransa- Pithiviers Belediyesi ile anlaşma 3 Kasım 2015 tarihinde saat:13.00'te gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Kardeş Şehir Pithiviers'i Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement