İznik Kent Konseyi Ulusal Sempozyumda - Son Dakika
Güncel

İznik Kent Konseyi Ulusal Sempozyumda

İznik Kent Konseyi Ulusal Sempozyumda

İznik Belediyesi Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen 2.Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumuna katıldı.

14.04.2015 11:19  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen, akademisyen ve kent konseyi temsilcilerinin iki gün boyunca kent konseyi süreci ile mevzuatta yapılması gerekenleri konuştuğu '2. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu'na ilçemizi temsilen Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Candar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Tosun katıldı.

İznik Kent Konseyi yöneticileri Sempozyum da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile bir araya gelerek İznik Kent Konseyi hakkında bilgiler verdiler.

Bursa Kent Konseyi koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliğiyle yapılan II. Ulusal Kent Konseyleri Sempozyumu, iki günlük yoğun programın ardından sona erdi. 50 üniversiteden 105 akademisyenin, 69 kent konseyinden temsilcinin ve gönüllü katılımcıların yer aldığı sempozyum, 20 konu başlığında toplam 5 oturumla tamamlandı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'ndaki sempozyum kapsamında 27 adet poster-bildir-sunum da sergilendi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilat (UCLG-MEWA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) destek verdiği sempozyum, kent konseyi uygulamasında yaşanan sıkıntıların değerlendirilmesi, belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığının tartışılması, kent konseylerinin işlevselliğinde gelinen son durumun konuşulmasını amaçladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Kent Konseyi Ulusal Sempozyumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement