Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü

Vali Vasip Şahin, "Jandarma diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte iç düzenimizi ve huzurumuzu, güvenliğimizi sağlayan ve halkımızın özellikle asayiş ve güvenliklerini sağlayan çok önemli kuruluşlarımızdan biridir" dedi.

14.06.2015 15:14

Vali Vasip Şahin, "Jandarma diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte iç düzenimizi ve huzurumuzu, güvenliğimizi sağlayan ve halkımızın özellikle asayiş ve güvenliklerini sağlayan çok önemli kuruluşlarımızdan biridir" dedi.

Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Maslak'taki İstanbul Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Vali Vasip Şahin, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile gazi ve şehit yakınları katıldı.

Burada konuşan Vali Şahin, teşkilatın 176. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Jandarma diğer kolluk kuvvetlerimizle birlikte iç düzenimizi ve huzurumuzu, güvenliğimizi sağlayan ve halkımızın özellikle asayiş ve güvenliklerini sağlayan çok önemli kuruluşlarımızdan biridir" dedi.

Jandarma'nın büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini anlatan Şahin, bunun başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kolluk kuvvetlerinin görevlerini ifa ederken en fazla özgürlük ve güvenlik dengesine dikkat ettiğine vurgu yapan Şahin, şunları söyledi:

"Bu konuda teşkilat mensuplarının çok iyi eğitim aldığını biliyorum. Müdahalelerinde, toplumsal olaylara olsun ve suçluyla mücadele de olsun mutlaka kanunun verdiği yetkiler dahilinde ve özgürlük ve güvenlik dengesine dikkat ederek görevini yapmaktadır. Bu nedenle de haklı bir şekilde vatandaşın ve milletimizin güvenini kazanmıştır."

"Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz"

İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan da  Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın köklü geçmişine vurgu yapan Sercan, teşkilat olarak kuruldukları günden bu yana halkın hizmetinde olduklarını kaydetti.

Jandarma teşkilatının her zaman milletin yanında olmaya devam edeceğini aktaran Sercan, tüm personelin görevlerini icra ederken her zaman kanun ve nizamları esas aldığını dile getirdi. Sercan, "Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da görevlerine devam etmektedir" dedi.

Jandarma teşkilatının ulaştığı onurlu seviye için emeği geçen herkese teşekkür eden Sercan, "Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin bölünmez muhafazası için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın teşkilatın 176. kuruluş yıl dönümüne ilişkin mesajının da okunduğu törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi.

Askeri bando konserinin ardından askeri birliklerin geçit töreni yapıldı. Tören, konukların stantları gezmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement