Jet Fest'te Thk Üniversitesi Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Jet Fest'te Thk Üniversitesi Rüzgarı

Jet Fest\'te Thk Üniversitesi Rüzgarı

Türk Hava Kurumu, Antalya-Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen4. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

25.05.2015 11:14

Türk Hava Kurumu, Antalya-Karain Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen4. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Model jet uçakların birbirinden zor hareketleri pilotlarının yönlendirmeleri ile başardı.

Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilen uçaklar izleyicilere de heyecan dolu anlar yaşattı. Gerçek jet uçaklarından hiçbir farkı bulunmayan ve aynı prensiplere göre çalışan model uçaklara Antalyalıların yanı sıra bir çok farklı şehirden gelen seyirciler de eşlik etti. Gösteriye THK Üniversitesi öğrencileri de büyük rağbet gösterdi. THK Genel Başkanı Vacit Öktem ile de bir araya gelen THK Üniversitesi öğrencileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.Gösterinin yapıldığı alanda alan THK Üniversitesi standına büyük ilgi gösteren gençler ileride havacı olmak istediklerini belirterek üniversite hakkında bilgi aldı. Tercih döneminde THK Üniversitesi'ni seçeceklerini belirten gençlere ailelerinden de destek geldi.

SEYİRCİLERDEN TAM NOT

Yerli katılımcıların yanı sıra Almanya İsviçre ve İngiltere'den gelen yaklaşık 30 pilotun gösteri yaptığı Jet Fest 2015'te cayrokopter, mikrolight, paraglider, mosquito, paraşüt, wingsuit atlayışları ve balon gösterileri de yapıldı. Gösteri sırasında seyirciden en büyük ilgiyi Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Model Solo Türk uçağı gördü. Öte yandan İsviçre'den gelen engelli pilot HansMesmmer tekerlekli sandalyeden kontrol ettiği yolcu uçağı maketi ile büyük beğeni topladı. Gösterinin her anını büyük bir dikkatle takip eden konuklar bu tip uluslararası festivallerin Türkiye'de ve Türk organizatörler tarafından yapılıyor olmandan dolayı gurur duyduklarını belirttiler.

ÖKTEM, MODEL UÇAK HEDİYE ETTİ

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, festivale katılan Antalya Valisi Muammer Türker, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Yurdagül'e Türk Hava Kurumu Üniversitesi model uçağı hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jet Fest'te Thk Üniversitesi Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ORHAN AKMERMER: Haberdeki yanlisligin düzeltilmesini istiyorum ! Solotürk Modeli Türk Hava kuvvetlerine ait degil bana, yani ORHAN AKMERMER e aittir.Bu modeli tamamen kendi imkanlarimla ben yaptim ve kendim ucuruyorum. Saygilarimla Orhan Akmermer 0 0 Yanıtla

Advertisement