Kaçak Avcılara 7,5 Milyon Lira Ceza Kesildi - Son Dakika
Güncel

Kaçak Avcılara 7,5 Milyon Lira Ceza Kesildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, geçen yıl kaçak avcılara 7,5 milyon lira ceza kesildi.

03.02.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, geçen yıl kaçak avcılara 7,5 milyon lira ceza kesildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün kaçak avcılıkla mücadele kapsamında av koruma ve kontrol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Av ve yaban hayatı kaynaklarını yaşam alanlarıyla birlikte korumayı ve bu kaynakları gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Bakanlık, geçen yıl 65 bin 250 avcıyı kontrol ederek, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet eden 6 bin 949 kişi hakkında yasal işlem yaptı. Yapılan işlemler sonucunda kabahatlilere yaklaşık 5 milyon 41 bin lira idari para cezasının yanı sıra yasak avlanma ile yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilme sebebiyle 2 milyon 459 bin lira tazminat cezası da uygulanarak, toplamda 7,5 milyon liradan fazla ceza kesildi. Ayrıca bu dönemde 4 bin 593 yaban hayvanı ile 2 bin 47 araca da el koyuldu.

Kaçak avcılık denetimlerinde sosyal medyadan da yararlanıldı. Facebook ve Twitter gibi oldukça yaygın olarak kullanılan sosyal ağlarda yasa dışı yayınlanan av görüntülerinin tespiti yapıldı. Bu çerçevede geçen yıl sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık 500 kişi hakkında cezai işlem uygulandı.

"Kaçak avcılara göz açtırmıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, uygulanan idari para ve tazminat cezaları ile av pulu olarak da tabir edilen avlanma izin kartı satışlarından elde edilen gelirlerin, av ve yaban hayatının geliştirilmesi için kullanıldığını belirtti. Bakan Eroğlu, buradan elde edilen gelirlerin av ve yaban hayatına katkı olarak geri dönmesinin sağlandığını söyledi.

Av koruma ve kontrol faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüklerini de vurgulayan Bakan Eroğlu, "Kaçak avcılara göz açtırmıyoruz. Bu çerçevede DKMP Genel Müdürlüğü denetimlerini Orman Genel Müdürlüğü, jandarma, emniyet, muhtarlar ve fahri av müfettişlerinin de destekleriyle en etkin biçimde devam ettiriyor" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçak Avcılara 7,5 Milyon Lira Ceza Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement