Kaçkar Dağı Buzul Gölü'nde Yüzme Şenliği - Son Dakika
Güncel

Kaçkar Dağı Buzul Gölü'nde Yüzme Şenliği

Kaçkar Dağı Buzul Gölü\'nde Yüzme Şenliği

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 2 bin 950 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı Büyük Deniz Buzul Gölü'nde 'Yüzme Şenliği 'düzenlendi.

12.11.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 2 bin 950 metre yükseklikteki Kaç kar Dağı Büyük Deniz Buzul Gölü'nde 'Yüzme Şenliği 'düzenlendi. Etkinllik için 4 saat yürüyerek zirveye ulaşan doğaseverlerden 2'si çocuk 8 kişi buz gibi soğuk göle girerek yüzdü. Bazılarının da soğuk suya girmesiyle  çıkması bir oldu.

Doğa fotoğrafçısı ve dağcı Hasan Önder ve arkadaşları, Kaçkar Dağı'nın 2 bin 950 metre yükseliğindeki Büyük Deniz Buzul Gölü'nde Kaçkar Yüzme Şenliği düzenledi. Türkiye'nin değişik illerinden macera tutukunu yaklaşık 70 kişi şenlik için Ayder yaylasına geldi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu'nunda eşlik ettiği grup araçlarla Yukarı Kavron yaylasına çıktı, oradan da yürüyerek Büyük Deniz Buzul Gölü'ne doğru tırmanışa geçti. Grup, karla kaplı yolda yaklaşık 4 saat devam eden zorlu yolculukla önce Küçük Deniz Buzul Gölü'ne, ardından bir süre daha tırmanarak Büyük Buzul Deniz Gölü'ne ulaştı.

TULUM EŞLİĞİNDE GÖLE GİRDİLER

Büyük Buzul Deniz Gölü'ne ulaşan 70 kişilik ekipten ısısı 4 derece olan suya girmek için  2'si çocuk 8 kişi gönüllü oldu. Kar üzerine yatan, çalan tulum eşliğinde horon oynayan ve çay içerek ısınmaya çalışan dağcılar, ardından kendilerini Buzul Gölü'nün soğuk sularına bıraktı. Suya ilk giren Kartal Çiçek adlı rehber suda sadece 15 saniye kalabildi,  suyun çok soğuk olduğunu belirterek, "Biraz üşüdüm" dedi. Dağcı Hüseyin Şahin de buz gibi suya oğulları 11 yaşındaki Şahin ve 7 yaşındaki Ümit ile birlikte girdi. Baba ve iki oğlu bir süre yüzdükten sonra kıyıya çıktı. Suya giren diğer dağcılarda soğuk göl suyunda bir süre yüzdü.

Doğa Fotoğrafçısı ve dağcı Hasan Önder, kış mevsiminde doğa turizmini dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Buzul gölüne girmek dünyada ender yapılan veya pek yapılmayan bir etkinlik. İnanılmaz bir haz. Bu duyguyu ben sürekli yaşıyorum, buzul göllerine sürekli giriyorum" dedi. Etkinliği izleyen Rize Valisi Erdoğan Bektaş da Kaçkarlarda oldukça sıra dışı bir etkinliğe tanıklık ettiklerini belirterek, bölgenin kış turizmi açısındanda cazibe merkezi olabileceğini söyledi. Etkinlik sırasında bir paramotor kullanıcısı da havada uçuş yaptı.

- Çamşıhemşin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçkar Dağı Buzul Gölü'nde Yüzme Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement