Kadın Belediye Başkanları Bağcılar'da - Son Dakika
Yerel

Kadın Belediye Başkanları Bağcılar'da

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ‘Kadın ve Siyaset’ paneline Türkiye’nin 3 farklı ilinden kadın belediye başkanları konuşmacı olarak katıldı.

09.04.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 'Kadın ve Siyaset' paneline Türkiye'nin 3 farklı ilinden kadın belediye başkanları konuşmacı olarak katıldı. Panelin en dikkat çeken konuşmacısı ise 'Şalvarlı Başkan' olarak gündeme gelen Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün oldu.

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından 'Kadının Siyasette Olması Gerektiği Yer' konulu bir panel düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen panele, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Sevinç, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı'nın yanı sıra çok sayıda Bağcılar'daki kadın vatandaşlar katıldı. Demet Tezcan'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Türkiye'de kadın siyasetçi olmanın zorluklarına değinildi. Sohbet havası içerisinde geçen panelde renkli görüntüler oluştu.

"KADINLARIN KENDİLERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELERİNİ İSTİYORUZ"

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Meclisi'nin yıllık siyaset akademisi programları kapsamında böyle bir etkinliğin düzenlediğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Türkiye'deki kadın belediye başkanlarımızı misafir ediyoruz, onların hayat hikayelerini dinliyoruz. Yapmış oldukları başarı çalışmalarını aynı zamanda burada paylaşıyorlar. Bağcılar Belediyesi olarak kadınlar akademisinde farklı konularda dersler devam ediyor. İstiyoruz ki Bağcılar'da kadınlarımızda gerçekten sosyal hayatın içerisinde olsunlar ve kendilerini her ortamda özgürce ifade edebilsinler" dedi.

"KADINLAR DOĞUŞTAN SİYASETÇİ OLARAK DOĞUYOR"

Düzenlenen söyleşiden dolayı Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür ettiğini ifade eden Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, söyleşide yaptığı konuşmada eşinin engelli olmasından dolayı belediye başkanlığına giden süreçte çok büyük tepkiler aldığını ifade etti. Başkan Atlı, "Kadınlarla söyleşi yaptık gerçekten çok güzel geçti program kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kadınlar zaten doğuştan siyasetçi olarak doğuyor. Çünkü bebek ilk doğduğunda kız ise eğer 40 gün içinde evden atılmazsa bir daha atılmaz. Kadın evlenirken ilk defa bir ortama girdiğinde siyasetini konuşturuyor. Kadın her alanda siyasetçi olmak zorunda, evliliğini yürütürken, eşiyle konuşurken yani siyaset her alanda kadında vardır zaten siyaset bize uzak bir şey değil" şeklinde konuştu.

"BENİM KIYAFETİM TERCİH MESELESİ"

Geçtiğimiz yerel seçimlerde gündemde uzun süre 'Şalvarlı Başkan' olarak kalan ve çok konuşulan Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün kadınların siyaset yapmasının sorulmaması gerektiğini söyleyerek, yöresel kıyafet olan şalvar giyinmesi ile ilgili soruya, "Tercih meselesi başka bir şey değil. Ben kendimi böyle daha rahat hissediyorum. Kendimi böyle daha rahat ifade ettiğim için bu kıyafetleri tercih ediyorum. İlçemde de herkes böyle, benim yaşadığım bölgede herkes böyle. Sadece birileri Türkiye'yi tam tanımadıkları için bizi tanımadıklarından dolayı, bizi yok saydıklarından dolayı farkında değiller. Ama bizim ilçemizde herkes böyle bende bunu kullanıyorum" diye konuştu.

Başkan Akgün, siyaset yapmak isteyen kadınlara da tavsiyelerde bulunarak, "Siyaset uzun soluklu bir iştir. Vefa beklenmemesi lazım davanız olması lazım. Davada sürekli mücadele etmeniz gerekiyor. Nasibiniz yok diye davanızda küsmemeniz gerekiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Belediye Başkanları Bağcılar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement