Kadın İstihdamını Amaçlayan "İş'te Destek Projesi" Beylikdüzü'nde Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kadın İstihdamını Amaçlayan "İş'te Destek Projesi" Beylikdüzü'nde Tanıtıldı

Beylikdüzü Kariyer Merkezi (BEYKAM) içine entegreli bir şekilde kurulan ve kadınların istihdamını sağlaması hedeflenen "İş’te Destek Projesi" düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

03.02.2016 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü Kariyer Merkezi (BEYKAM) içine entegreli bir şekilde kurulan ve kadınların istihdamını sağlaması hedeflenen "İş'te Destek Projesi" düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile kadınların istihdamına katkıda bulunmak için hayata geçen "İş'te Destek Projesi" Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde tanıtıldı. Projenin tanıtım toplantısına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muharrem Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje, Beylikdüzü'nde yaşayan iş arama sürecindeki kadınları istihdam etmek ve kadın dostu istihdam imkanlarının oluşturulması için özel sektörün bilinçlendirilmesi hedefini taşıyor. Projeden Beylikdüzü'nde oturan 18 ile 45 yaş arası işsiz kadınlar yararlanabilecek. Projeden yararlanmak için ise Beylikdüzü Kariyer Merkezi (BEYKAM) merkezindeki İş'te destek birimine başvurmaları gerekiyor. Kadınlara yönelik yapılan projede Beylikdüzü'nde 60 farklı işletmede 350 kadının istihdam edilmesi hedeflendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan basın toplantısı, Proje Koordinatörü Dilara Berik'in projeyi anlatması ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'e ve İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muharrem Coşkun'a projeye sağladığı katkılardan dolayı plaket takdiminde bulunuldu.

"4 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCIMIZIN 2'Sİ KADIN"

Projeye destek veren kuruluşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bize Cumhuriyet Halk Partisi'nin gönderdiği bir genelge gereği 'Mor Bayrak' çalışmamız var belediyemiz bünyesinde. Özellikle kadın çalışan ve belediye bünyesinde kadın istihdamın yeri ile ilçe genelindeki kadın istihdamın yeri anlamında 'Mor Bayrak' çalışmamız var. İyi sayıda ama yeterli olmayan kadın meclis üyemiz var. 4 belediye başkan yardımcımızın 2'si kadın. Bu bizim için önemli. Onların verimli çalışmalarından faydalanmak bizim gururumuz diyebilirim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın İstihdamını Amaçlayan 'İş'te Destek Projesi' Beylikdüzü'nde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement