Kadınlar Şiddete Karşı Bilinçlendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Şiddete Karşı Bilinçlendiriliyor

Kadınlar Şiddete Karşı Bilinçlendiriliyor

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Değişim Senin de Elinde” sloganıyla kadınları “şiddete” karşı bilinçlendirme eğitim programı Gaziantep bölümü başladı.

31.01.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Değişim Senin de Elinde" sloganıyla kadınları "şiddete" karşı bilinçlendirme eğitim programı Gaziantep bölümü başladı.

Proje çerçevesinde, şiddet mağduru kadınları, sosyal paylaşım yoluyla, suskunluk, utanç ve suçluluk duygularından uzaklaştırarak, sosyal destek mekanizmalarının da katkılarıyla güçlenmeleri ve kendini tanıması, kendine güven duyması ve sosyal farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Mutlu Anne Merkezi'nde şiddete maruz kalmış 30 kadına, şiddetle mücadele eğitimi verdi.

KADIN OLMANIN ZORLUĞU

Eğitimi veren Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, kadınlara, projenin detayları hakkında bilgi verdi, kadınlara başta fiziksel, sözel ve psikolojik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsünü anlattı. Kadın olmanın dünyanın her yerinde zor olduğunu vurgulayan Üzülmez, şöyle konuştu:

"Yaşınız, eğitiminiz, yaptığınız iş bunu çok değiştirmiyor. Sadece kadın olduğumuz için karşılaştığımız birçok davranış var. ve sadece kadın olduğumuz için yapmak zorunda olduğumuz işler var. Çalışıyor da olsak ev hanımı da olsak sonuçta evin bütün işleri, çocuk bakmak, onların eğitimiyle ilgili şeyleri bizim yapmamız gerekiyor. Kadın olarak yaşamak oldukça zor. Bu zorlukta eğer biraz güçlenebilirsek, kendimizi biraz değiştirebilirsek, ne yapacağımız konusunda, anne olmak, eş olmak ama önce insan olmak ve mutlu olmak konusunda biraz bilgi sahibi olursak daha güzel hayat yaşayabileceğimizi düşünüyoruz."

İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Kocaeli, Mersin ile Gaziantep'i kapsayan ve 18 ay sürecek proje kapsamında, her ilde 5 hafta eğitim verileceğini dile getiren Üzülmez, kendisinin de bu eğitimi aldığını belirterek, kadınların bir yerden başlamaları gerektiğine dikkati çekti.

Çağdaş Drama Eğitmeni Ferhunda Aytaç da drama eğitimini uygulamalı olarak verdi.

Öte yandan eğitimin ardından kadınlara uygulanan ankette, "Eşlerin kadınlara fiziksel, sözde ve surat asarak gösterdikleri davranışlar" gibi soruları cevaplamaları istendi. Proje Türkiye'de Gaziantep Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir ve Mersin Toroslar Belediyeleri ortaklığında, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından yürütülüyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Şiddete Karşı Bilinçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement