Kadınlara Okuma Yazma Kursu - Son Dakika
Yerel

Kadınlara Okuma Yazma Kursu

İzmir'de Bayraklı Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açtığı kurstan mezun olan 25 kadına diplomaları düzenlenen törenle verildi.

29.05.2015 17:34

İzmir'de Bayraklı Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açtığı kurstan mezun olan 25 kadına diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Bayraklı Belediyesi açıklamasında Nafiz Gürman Semt Merkezi'nde düzenlenen kursta, iki yıl önce Alaybey Tersanesi'ndeki römorkor kazasında oğlu Cafer'i kaybeden anne Azime Kırbaş ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da mezun oldu.

Kurs katılım belgesini gönüllü AÇEV öğretmeni Serpil Giray'ın elinden alan Azime Kırbaşi, kursta okuma yazma öğrenmek için önceki yıl kayıt yaptırdığını ancak oğlunun tersanedeki kazada hayatını kaybetmesi nedeniyle derslere katılamadığını söyledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da ağabeyi ile İzmir'e geldiğini belirterek, "Annem ve babam Suriye'de kaldı. Orada hemşireydim. Burada mesleğimi yapamıyorum, mesleğimi çok özledim. İlk zamanlar konuşmakta ve anlamakta güçlük çekiyordum. Şimdi konuşulanları anlıyor daha akıcı konuşuyorum" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise açtıkları kurslarda okuma yazma öğrenen kadınların sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, kursların semt merkezlerine gelen talep doğrultusunda açıldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlara Okuma Yazma Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement