Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kadir Gecesi mesajı yayımladı.

12.07.2015 15:24

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kadir Gecesi mesajı yayımladı.

Savaş mesajında, rahmet ve bereket mevsimi ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğunu bildiren Kadir Gecesi'ni idrak edecek olmanın sevincinin yaşandığını kaydetti.

Ramazanın sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına, pek çok hayır ile bereketi bünyesinde barındırdığını belirten Savaş, "Hataylı hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün Müslüman kardeşlerimizin affına vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk de mesajında rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı ramazanın son günlerine yaklaşırken, manevi atmosferi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Soytürk, mesajında şunları kaydetti:

"Ramazanla zenginleşen ve Kadir Gecesi'nde artan manevi güzelliklerimizin sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularımızın çoğaldığı, toplumsal huzurun kuvvetlenerek tüm hayatımız boyunca devam etmesi en kalbi hedeflerimizdir. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bu ayda 'bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi, İslam aleminin en mübarek gecesidir. Bu vesile ile bu güzel gecemizi en güzel şekilde değerlendirmeyi Yüce Allah'tan diler, Kadir Gecesi'nin tüm Dörtyol halkına ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement