Kahta'da Demokrasi Nöbeti Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Demokrasi Nöbeti Sona Erdi

Kahta\'da Demokrasi Nöbeti Sona Erdi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, meydanda kılınan sabah namazının ardından sona erdi.

11.08.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, meydanda kılınan sabah namazının ardından sona erdi.

Kahta halkı, 26 günlük demokrasi nöbetinin son gecesinde seccadesini alarak miting meydanına geldi.

Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki miting alanında toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunarak FETÖ/PDY terör örgütüne tepki gösterdi.

Demokrasi nöbeti, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için edilen dua ile başladı. Vatandaşlar, Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen mitingi dev ekrandan izledi.

Daha sonra ise Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Ak Parti Kahta ilçe Başkanı Engin Akel ve bazı STK temsilcileri birer konuşma yaparak ülkenin milli birlik ve beraberliğine karşı uzanan bütün elleri parçalayacaklarını dile getirdi.

Demokrasi ile övünen devletlerin darbenin yanında durduğunu belirten AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, hiç kimsenin bir daha halkın sabrını test etmemesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Akel, "Demokrasinin beşiği dediğimiz devletler darbenin yanında yer aldılar. Darbeye sahip çıktılar. Demokrasinin şerefini kurtaran bu milletin yanında yer almadılar. Buradan bütün dünyaya sesleniyorum. Bizim bayrağımız var ya sizin bayraklarınız gibi boya ile mürekkep değil, bizim bayrağımız şehitlerimizin al kanıyla vücut bulmuştur. Herkes aklını başına alsın. Hiç kimse bu aziz milleti bir daha test etmesin" dedi.

Amerika, İsrail ve bütün emperyalist ülkelere seslenen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Batı hep şundan korktu. Recep Tayyip Erdoğan kendi insanını ve vatanını hem ekonomik olarak hem de siyasal olarak refaha kavuşturuyor. Sadece ülkesinin değil diğer mazlum milletlerin de sesi ve umudu oldu. Mazlumların zalimlere karşı dimdik ayakta durmasını sağlıyor. Onlara cesaret veriyor. İşte batı bundan koruyor. O yüzden Cumhurbaşkanımızı yok etmeye çalışıyorlar. Piyonları ile beraber ülkemize darbe yapmaya çalıştılar. Ama olmadı. Buradan Amerika'ya, İsrail'e, Fransa'ya, Almanya ve FETO'ya sesleniyorum. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı size yedirtmeyeceğiz. Bizi ancak toplarınızla, tanklarınızla esir alsanız bile Cumhurbaşkanımızı asla alamazsınız. Çünkü sizin topunuz tüfeğiniz varsa bizim da imanımız var. Bizim Allah'ımız var" ifadelerini kullandı.

Aziz bir milletin ferdi olduğumuz için ne kadar övünsek de az olduğunu vurgulayan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, 27 gün boyunca demokrasi nöbeti tutun tüm Kahta halkının önünde eğilerek teşekkür etti.

Kaymakam Kaya, "Sevgili Kahtalılar bizler çok aziz bir milletin evlatlarıyız. O yüzden ne kadar övünsek azdır. Burada her gördüğüm insanın benim için ayrı bir değeri var. İnanın dünyanın hiçbir yerinde böyle bir darbe girişimine karşı hiçbir millet böyle duramaz. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda nasıl dimdik durduysak Elhamdülillah bu darbe girişiminde de aziz milletimiz dimdik durdu. Bizler aziz bir millet olduğumuz gibi Yüce Allah'ında sevdiği bir milletiz. Çünkü bu millet her dara düştüğünde onun başına çok büyük bir önder çok büyük bir komutan gönderiyor. Bu da bizim çok büyük bir şansımız olsa gerek. Şunu hiç unutmayın. Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. Bizler belki bugün bu demokrasi nöbetlerini bırakıyoruz. Ancak kesinlikle günü 24 saati yılın 365 gününde nerde bir haksızlık olursa, ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı bir hareket olursa kim kolunu uzatırsa o kolu kırarız. Ayağını uzatırsa o ayağı kırarız. Hersek bunu böyle bilsin. Sanmayın ki buradaki cesur yürekler, bu koca yürekler bu akşam ve gittikten sonra uyuyacak. Evet uyuyacak bekli ama kimse içimizdeki devi uyandırmasın. Bu milletin tokadı çok serttir. Çünkü Allah milletimizle beraberdir.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Demokrasi Nöbeti, okunan ilahi ve şiirlerle devam ederken Kahta Belediyesi tarafından vatandaşlara dondurma ikram edildi. Hayırsever bir vatandaş ise halka çoraba ikramında bulundu.

Kahta demokrasi nöbeti, meydanda cemaatle kılınan sabah namazının ardından sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da Demokrasi Nöbeti Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement