Kahta'nın 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Proje Yerinde İncelendi - Son Dakika
Yerel

Kahta'nın 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Proje Yerinde İncelendi

Kahta\'nın 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Proje Yerinde İncelendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Haydaran İçme Suyu çalışmaları protokol üyeleri tarafından yerinde incelendi.

18.06.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta ilçesinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Haydaran İçme Suyu çalışmaları protokol üyeleri tarafından yerinde incelendi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz ve diğer ilgililerle birlikte Kahta ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı Haydaran İçme Suyu inşaatı şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Sincik İlçesine bağlı Pınarbaşı köyünden Kahta ilçe merkezi ile birlikte Akıncılar ve Bölükyayla Beldesinin içme suyu problemini sona erdirecek Haydaran İçme Suyu inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Abdullah Erin ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, devam eden çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kahta için çok önemli bir proje olan Haydaran içme suyu çalışmalarını yerinde incelemek üzere Pınarbaşı Köyüne geldiklerini ifade eden TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Haydaran İçme Suyu, Kahta'nın uzun süre su sıkıntısını giderecek büyük bir projedir. Şu anda boruların döşendiği mekana geldik. Kahta'ya kadar 800'lük çelik borularla yaklaşık 40 kilometrelik bir isale hattı döşenecektir. Bu projenin tamamlanmasıyla Kahta ilçemize saniyede 509 litre su akacak. Bu proje kapsamında, Kahta ilçemizle birlikte Akıncılar ve Bölükyayla Beldelerimizin 170 bin insanımızın içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu projeye katkı sunan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haydaran İçme Suyu inşaatı alanında incelemelerde bulunan Vali Abdullah Erin ise, Kahta'nın yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve su ihtiyacının karşılanması için bu projenin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Haydaran İçme Suyu inşaatındaki incelemelerinin ardından Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet Kahta ilçe merkezine gelerek, yapımı devam eden ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan Kahta Hükümet Konağını inceledi.

Vali Erin ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, daha sonra Kahta esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'nın 50 Yıllık Su İhtiyacını Karşılayacak Proje Yerinde İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement