Kalite Belgeli Okul Kantini - Son Dakika
Güncel

Kalite Belgeli Okul Kantini

Kalite Belgeli Okul Kantini

Türkiye'deki 67 bin okul arasında tek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten kantin ve yemekhane işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca, ayrıca Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Belediye ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan oluşan bir komisyon tarafından Karşıyaka'nın en iyi okulu seçildiklerini de hatırlattı.

20.09.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki 67 bin okul arasında tek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten kantin ve yemekhane işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca, ayrıca Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Belediye ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan oluşan bir komisyon tarafından Karşıyaka'nın en iyi okulu seçildiklerini de hatırlattı. Başarının üç yıldır verilen uğraşlar sonunda yakalandığını sözlerine ekleyen Ağca, "3 bine yakın dokümanla yapılan çalışmalar NAVİGA Uluslararası Bilgilendirme Kuruluşu tarafından denetlendi. Denetim sonucunda kantin, yemekhane ve okulda Türkiye'de yalnızca İzmir Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip oldu. Bizim burada çalışma ilkemiz 'yazdığını yap, yaptığını yazılı hale getir" oldu. Bu belgeyle etin, kullanılan malzemenin üretim yeri, tarihi, sertifikası gibi özelliklerinin hepsini takip edebiliyoruz. Örneğin, 'bu et ne zamanın" denilse biz bu etin raporunu alabiliriz, geriye dönük takibini yapabiliriz. Özel saklama kaplarımız ile 72 saat bir öğün yemeği saklayabiliyoruz. Bunlar, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereğidir zaten" dedi.

"Annesinden iyi yemek yapıyoruz"

Öğrencileri kendi evlatlarından ayırt etmediklerini de söyleyen Ağca, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz arasında okul yönetimiyle işbirliği içinde müşteri memnuniyeti anketi yapıyoruz. Veliler de hizmetlerimizden memnun. Çok iddialı olacak ama öğrenciye kendi annesinden daha iyi yemek hazırlıyoruz. Diyetisyen tarafından hazırlanan yemek listelerimiz, sınav zamanlarına göre değişiyor. İlçemizde her dört yılda bir 70 okul, kantin ve yemekhane denetleniyor. Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi hem okul hem de kantin ve yemekhane olarak birinci sırada bulunuyor" diye konuştu.

Akademik başarı

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi'nin Türkiye'deki Anadolu liselerinin içerisinde tek ISO 9001 belgeli okul olduğunu hatırlatan Müdür Ata Türkeli ise, "Kantin ve yemekhane çocukların sağlığı ile direk ilgili. Bu nedenle göreve başladığımdan bu yana kantin işletmecimiz ile kalite ve sağlık standartlarını artırmak yönünde çalışmaya başladık. Yaptığımız çalışmaları sertifikalandırmak ve belgelemek için de öncelikle kantin ve yemekhanemize ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve ardından 22000 Gıda Güvenlik Sertifikasını alarak bayraklarımızı okul bahçesine astık" dedi.

Okulun yönetim sistemini kurumsallaştırdıklarını da hatırlatan Türkeli şunları söyledi:

"Okulumuzun fiziki mekanlarını öğrencilerimizin eğitim gördüğü yaşam alanlarını kalite standartlarına uygun hale getirdik. Yönetim sistemimizi kurumsallaştırdık. Sistemimiz artık kişilere bağlı olmadan kendi kendine işleyebilecek düzeye geldi. Uluslararası arenada da başarılıyız. Fransa'da UNESCO tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Uluslararası Gençlik Konferansı'nda tek lise olarak ülkemizi temsil ettik. Gelecekte akademik yönden de çok başarılı bir okul haline geleceğimize inanıyorum. Hedefimiz 3 yıl içinde Türkiye'nin sayılı okulları arasına girerek ilk beş okul arasında yer almak."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Kalite Belgeli Okul Kantini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement