Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl\'de

Yılmaz: "Kim bir başkasının iradesine baskı yaparsa gerçekten büyük bir haksızlık yapmış olur.

27.03.2014 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kim bir başkasının iradesine baskı yaparsa gerçekten büyük bir haksızlık yapmış olur. Biz, herkesin özgür iradesine göre kararını vermesini istiyoruz. Zaten özgür iradeye göre verilmeyen bir oyun kıymeti yoktur" dedi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, Yedisu'da insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını belirterek, "Yedisu'ya Allah büyük nimetler, güzellikler vermiş. Peri suyunu, dağlarını, yaylalarını görüyorsunuz. Buralar gerçekten herkesin gelmesi ve görmesi gereken yerler. Burası adeta saklı bir cennet, saklı bir güzellik" diye konuştu.

Kiğı ile Yedisu'yu birbirine bağlayacak, 300 milyon lira tutarındaki yol projesini başlattıklarını belirten Yılmaz, Erzincan'a bağlantısı yapılacak yolun tamamlanmasıyla Yedisu'nun yeni bir kavşak noktası olacağını dile getirdi.

Yılmaz, 30 Mart'taki yerel seçimlerin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Son dönemde yaşadıklarımızla bu seçim, yerel seçiminin de ötesine geçti, hatta genel seçim olmanın da ötesine geçti, adeta bir referandum haline geldi. Çözüm süreciyle uzun bir zamandır çok şükür bir şehit haberi almıyoruz, anneler ağlamıyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Hükümet olarak bu süreçte kararlıyız. Biz diyoruz ki Türkiye kendi içinde enerjisini harcamasın, kardeş kavgaları olmasın, barış ve huzur olsun. Türkiye, kendi birliğini güçlendirsin, dünyayla rekabet etsin. Kendi içinde problem yaşayan bir ülkenin dünyada istediği yere gelmesi mümkün değil. Kendi içimizde bu sorunları çözeceğiz ki dünyada çok daha güçlü bir ülke haline gelelim, halkın da refahını artıralım."

Son 10 yılda demokrasi alanında önemli adımların atıldığına dikkat çeken Yılmaz, inanç hürriyetinden yana olduklarını, bu anlamda önemli adımlar attıklarını anlattı.

Ana dilin önündeki engelleri de kaldırdıklarını hatırlatan Yılmaz, eskiden insanların gizli saklı bir şekilde müzik dinlediklerini, şimdi ise 24 saat yayın yapan Kürtçe televizyon kanallarının olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar"

Çözüm süreciyle bölgede hayvancılığın gelişmeye başlayacağını ve yeni istihdam alanlarının açılacağını kaydeden Yılmaz, birilerinin çözüm sürecini sabote etmeye çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hayvancılık gelişmeye başlayacak, üretim gelişecek, istihdam artacak. Huzurun olmadığı, güvenin olmadığı yerde gelişme olmaz. Fakat birileri, bu huzur ortamından rahatsız oluyor. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, daha demokratik bir ülke haline gelmesinden birileri rahatsız oluyor. Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Başbakanımıza, hükümetimize saldırıyorlar, istikrarı bozmaya çalışıyorlar ama asıl hedefleri bu çözüm sürecini sabote etmek, Türkiye'nin gelişmesini sabote etmek, yeniden o eski Türkiye'ye bizi geri çevirmek istiyorlar. Allah'ın izniyle buna müsaade etmeyeceğiz. Milletimiz, buna müsaade etmeyecek, 30 Mart'a bu tuzakları bozacak inşallah."

"Kimse kimseye baskı yapmasın"

Vatandaşları 30 Mart'ta sandık başına davet eden Yılmaz, "Kimse kimseye baskı yapmasın. Kim bir başkasının iradesine baskı yaparsa gerçekten büyük bir haksızlık yapmış olur. Biz, herkesin özgür iradesine göre kararını vermesini istiyoruz. Zaten özgür iradeye göre verilmeyen bir oyun kıymeti yoktur. Baskıyla, zorla, korkutmayla alınan bir oyun kıymeti var mı soruyorum size? Yoktur. Kıymetli olan oy, insanların aklıyla, özgür iradesiyle verdikleri oydur. O ne olursa olsun ona saygı göstereceğiz. Yedisu halkının özgür iradesine saygı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Yedisu ilçesindeki programını tamamladıktan sonra Karlıova ilçesinde BDP ve HÜDA PAR seçim büroları ile esnafı ziyaret etti. Yılmaz, ziyaretlerde, 30 Mart'taki seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesi dileğinde bulundu. Bakan Yılmaz, daha sonra, AK Parti seçim irtibat bürosunda partililere yönelik konuşma yaptı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement