Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da

Bakan Yılmaz: ''Devletimiz güçlensin dünyada çok daha iyi bir yere gelsin diye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz''

20.09.2014 18:12

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Devletimiz güçlensin dünyada çok daha iyi bir yere gelsin diye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Elazığ Valiliğinin koordinatörlüğünde, farklı kurum ve kuruluşların desteğiyle bir otelde düzenlenen Kalkınma Kurultayı'na katılan Yılmaz, program sonrası Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kent meydanının ve Elazığ Valiliği hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Yılmaz, şehirlerin meydanlarıyla kimlik kazandığını, yeni yapılan meydanın da Elazığ'ın vitrini olacağına inandığını söyledi. Kent meydanı ile Valilik binası arasında bulunan duvarın yıkıldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu duvarların yıkılması çok önemli. Devletle milletin buluşması kucaklaşması çok önemli. Bu devlet bizim devletimiz, devletimiz güçlensin dünyada çok daha iyi bir yere gelsin diye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz; devlet millet için var, millet devlet için değil. Devlet millete hizmet için var. Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Dolayısıyla bugün bu duvarın yıkılması devletle milletin kucaklaşması anlamında son derece önemli."

Berlin Duvarı'ndan daha eski bir duvarın yıkıldığını söyleyen Yılmaz, "'Milletle devlet bu meydanda buluşacak İnşallah. Devletimiz en iyi şekilde milletine hizmet etmeye çalışacak. Gönül bağıyla hizmet etmeye çalışacak. Her kimlikten her renkten bütün insanlarımıza en üst düzeyde hizmet etme gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesiyle birlikte Elazığ'ın da köklü tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde yükselen bir şehir olacağını dile getirdi.

Yılmaz, açılışın ardından Bingöl'deki programlarına katılmak üzere, Elazığ'dan ayrıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement