Kamil Sönmez Memleketi Ordu'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kamil Sönmez Memleketi Ordu'da Anıldı

Kamil Sönmez Memleketi Ordu\'da Anıldı

Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez ölüm yıldınımünde dün akşam memleketi Ordu'da düzenlenen bir programla anıldı.

24.12.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez ölüm yıldınımünde dün akşam memleketi Ordu'da düzenlenen bir programla anıldı.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma programına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, merhum Kamil Sönmez'in yakın akrabaları ve sevenleri katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun sanatına ve sanatçıya önem veren bir kent olduğunu belirterek, "Kamil Sönmez sanatçı büyüğümüz, yüzünden gülümsemesi asla eksik olmayan söylediği türküleri dönem dönem fıkralarla da taçlandıran, konuşmasına 'Karadenizli Hemşerim' diye bir üslup ile başlayan ve herkesi güldüren çok güzel bir sanatçımızdı. Ordu'da böyle değerli sanatçıların birarada olmasını ve Türkiye'ye hatta dünyaya mal olmuş büyük sanatçılarımızın bulunması da bize gurur veriyor" dedi.

Programda sunuculuğunu Kamil Sönmez'in yeğeni Burak Sönmez'in yaptığı gecede, Kamil Sönmez anısına onun sevdiği türküleri sanatçı arkadaşları Tuğrul Şan, Çetin Akdeniz, Ercan Bostancıoğlu, Şenel Gök ve Gaffur Uzuner seslendirdi.

Gecede Kamil Sönmez'in anısına pek çok türkü seslendirilirken, sahne alan tüm sanatçılar Kamil Sönmez ile olan anılarını hemşerileri ile paylaştılar. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamil Sönmez Memleketi Ordu'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement