Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: "Güçlü devlet, insanlarının bugününü de geleceğini de güvence altına alan devlettir.

17.11.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Güçlü devlet, insanlarının bugününü de geleceğini de güvence altına alan devlettir. Çalışanını kollayan, çalışmayanı gözeten bir devlet, gerçek sosyal devlettir" dedi.

Tekirdağ'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından, kamu çalışanlarının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, "Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Arttırılması Bölgesel Eğitim Programı"nın 16'ncısı gerçekleştirildi.

Etyemez, kentteki bir otelde düzenlenen programın açılışında, kamu yönetiminin zamanın akışı içinde değişmesi, gelişmesi, kendini yenilemesinin zorunlu olduğunu, aksi halde değişim ve gelişimle ortaya çıkan belirsizliklerin ortadan kaldırılabilmesi ve istikrarın tesis etmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Kamu yönetiminde en önemli unsurun insan olduğunu belirten Etyemez, "İnsan gibi subjektif bir varlığın temel alındığı bir yapıda objektif kuralları işletmek gerçekten zordur. Personelin işe alınmasında, değerlendirilmesinde, görev yerinin değiştirilmesinde, uygun yerde ve hizmetine ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilmesinde objektif bir sistem kurmak ve uygulanmasını sürdürmek güç işlerdir" diye konuştu.

Etyemez, kamu yönetiminde uygulamaların standartlaştırılması, bilgi ve deneyimlerin paylaşılması, iyi uygulamaların kapsamının arttırılmasının önemine değindi. Bu çalışmalarla kamu hizmetinin kalitesinin ve verimliliğinin de artacağını vurgulayan Etyemez, şöyle konuştu:

"Güçlü devlet, insanlarının bugününü de geleceğini de güvence altına alan devlettir. Çalışanını kollayan, çalışmayanı gözeten bir devlet, gerçek sosyal devlettir. Türkiye'nin önünde vizyon 2023 çerçevesinde gerçekleştirmek istediğimiz binlerce proje ve milletimize sunacağımız binlerce hizmet var. Devletimiz ve hükümetimiz bu projeleri hayata geçirmek için son 12 yıldır var gücüyle çalıştı ve çalışmaya devam edecek. 2023, 2053 ve 2071 yolunda, yeni Türkiye'de herkesin, gelecek endişesi olmadan, sağlıkla, huzurla ve güvenle yaşadığı bir ülke tasavvuru inşa ediyoruz. Bizler, medeniyetimizin temel değeri olan, bir karşılık beklemeden, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkını şiar edinerek, devleti yaşatmanın ancak ve ancak insanı yaşatmakla mümkün olacağı inancıyla kamu hizmetini üretmeliyiz."

Beş gün sürecek eğitimin açılış toplantısına, Tekirdağ Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile akademisyenler ve çevre illerden gelen kamu yöneticileri ve personeller katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement