Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu

Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu

Siirt'tin Pervari ilçesinde 9 yıl önce 3 kişinin ölümüne ve 50 ailenin göçüne yol açan kan davası, Vali Ahmet Aydın'ın girişimiyle sonlandırıldı.

13.04.2014 14:36

Pervari ilçesinde 9 yıl önce 3 kişinin ölümüne ve 50 ailenin göçüne yol açan kan davası, Vali Ahmet Aydın'ın girişimiyle sonlandırıldı.

Yapraktepe köyünde 2005 yılında Özay ve Kartal aileleri arasında hayvan sulama sırası nedeniyle çıkan, 3 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden kavganın ardından başlayan kan davasının sona erdirilmesi için Vali Aydın öncülüğünde başlatılan girişim olumlu neticelendi.

Köyde düzenlenen barış yemeğinde kucaklaşan Özay ve Kartal ailelerinin bireyleri kan davasına son verdiklerini belirtti.

Kanaat önderi Hamdullah Özcan yaptığı konuşmada, kan davalı iki aileyi barıştırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Barış yemeğine Vali Ahmet Aydın'ın yanı sıra 3. Komando Tugay Komutanı Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, İl Müftüsü Faruk Arvas, kanaat önderi Hamdullah Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

9 yıl önce kan davasına neden olan kavgada köy muhtarı Mehmet Ali ve kardeşi Abdulgaffar Kartal ile Lalehan Özay yaşamını yitirmiş, 4 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından köy ve bağlı mezralarda oturan Özay ailesine mensup 50 aile, kan davası nedeniyle Siirt, Mersin ve Adana'ya göç etmek zorunda kalmıştı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement