Kanada Türk Boyları Birliği Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Kanada Türk Boyları Birliği Kuruldu

Kanada'da yerleşik farklı ülkelerden Türklerin oluşturduğu Kanada Türk Boyları Birliği çalışmalarına başladı.

13.12.2014 00:54  Güncelleme: 07:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'da yerleşik farklı ülkelerden Türklerin oluşturduğu "Kanada Türk Boyları Birliği" çalışmalarına başladı.

Kanada Türk Dernekleri Federasyonu binasında düzenlenen toplantıya, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Toronto Başkonsolosu Ali Rıza Güney de katıldı.

Büyükelçi Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, Türk dünyasının temsilcilerinin Toronto'da da bir araya gelerek örgütlenmelerinin gurur verici bir adım olduğunu belirterek, "Türk dünyasının, günümüz dünyasında ayrı bir yeri vardır. Türkiye'nin dışında yaşayan ve yüzünü Türkiye'ye çevirmiş birçok yurttaşımız ve soydaşımız var. Bu nedenle büyük kısmının öncülüğünü Türkiye'nin yaptığı Türk dünyasına ilişkin örgütler kurulmuştur. Burada kurduğunuz bu birliğe katılanları tebrik ediyorum" dedi.

Kanada Türk Boyları Birliği'nin dönem başkanı ve aynı zamanda da Balkan Türkleri Derneği Başkanı olan İsmail Vataner, AA'ya yaptığı açıklamada, birlik kurulması çalışmalarının iki yıldır sürdüğünü söyledi. Kanada'da yaşayan Çin'den Balkanlara kadar tüm türk boylarını bir araya getirmeye çalıştıklarını anlatan Vataner, "Geçen zamanda güzel çalışmalar yaptık ve bir güven ortamı oluştu. Birliğimizde Uygur, Özbek, Hazar, Azerbaycan, Kırgız, Kerkük, Türkmenistan, Kıbrıs, Tatar, Kazan, Balkan, Kırım, Köstence, Gagavuz ve Türkiye Türkleri, yer alıyor" diye konuştu.

-"Nevruz'u birlikte kutlayacağız"

Vataner, ilk etkinliklerinin Türk kültürünün ortak geleneği olan Nevruz'u birlikte kutlamak olacağını belirterek, "Kanada'nın çok kültürlü ortamı içerisinde asimile olma olasılığı çok fazla. Amacımız Türk kültürünü yaşatmak. Ayrıca, Türk dünyasının neresinde bir sorun bir insan hakları ihlali olursa, hep birlikte tepki göstereceğiz" ifadesini kullandı. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada Türk Boyları Birliği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement