Kanserle Savaş Haftası" - Son Dakika
Yerel

Kanserle Savaş Haftası"

Kırıkhan'da Kanser Haftası dolayısıyla vatandaşlara el broşürü dağıtıldı.

05.04.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkhan'da Kanser Haftası dolayısıyla vatandaşlara el broşürü dağıtıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kentin değişik yerlerine standlar açıldı ve vatandaşlara kanser hakkında bilgilerin yer aldığı el broşürleri dağıtıldı.

Vatandaşlara hanser hastalığı hakkında bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Yılmaz, kanserin vücudun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan bir hastalık grubu olduğunu, tedavi edilmemesi halinde de ciddi rahatsızlıklara ve hatta kişinin ölümüne dahi neden olabileceğini söyledi.

Kanserin hem dünyada, hem de ülkede kalp damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedeni olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

" Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından en son yayımlanmış verilere göre her yıl 100 bin erkekten yaklaşık 270'i ve 100 kadından 174'ü kansere yakalanmaktadır. Türkiye'de kanser tanısı almış ve yaşamını sürdüren 350-400 bin kişi olduğu tahmin edilmektedir. Son yıllardaki kanser verilerine bakıldığında, kanser hastalığının bir toplum sağlığı problemi olarak karışmıza çıkıyor. Kanser hastalığın yalnızca hastanın kendisine değil yakın çevresine, ailesine ve iş hayatına da hem sosyal hem de ekonomik olarak olumsuz etki ediyor."

Yılmaz, Türkiye'de kanser olguları ve hastalığa bağlı ölümleri azaltmak için, Ulusal Kanser Kontrol Programı'nın hayata geçirildiğini belirtti.

Bu program dahilinde Hatay'da Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurulduğunu belirten Yılmaz, bu merkezlerde herkese kanser eğitimi ve tarama faaliyetlerinin ücretsiz olarak verildiğini bildirdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanserle Savaş Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement