Karaaslan, Engellilerin Derdini Dinledi - Son Dakika
Yerel

Karaaslan, Engellilerin Derdini Dinledi

Karaaslan, Engellilerin Derdini Dinledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun’da bulunan işitme ve görme engelliler ve aileleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

18.10.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'da bulunan işitme ve görme engelliler ve aileleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde işitme ve görme engelli dernek ve spor kulüpleri yönetici, sporcu ve aileleri ile bir araya geldi. Kahvaltıya Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt da katıldı.

İşitme engelli öğrenciler tarafından karşılanan Çiğdem Karaaslan, işitme engellilerle işaret dili ile selamlaştı. Kahvaltının ardından konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çiğdem Karaaslan'dan övgü ile bahsederek, "Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, uzun yılar görev yaptığı Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevinde dezavantajlı gruplar için çok özel çalışmalara imza attı. Atakum Belediyesi olarak biz de dezavantajlı gruplar için yaptığımız çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konuşmasına salonu işaret dili ile selamlayarak başladı. İşaret dili tercümanı eşliğinde konuşan Karaaslan, 5 yıl görev yaptığı AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nda engelliler için birçok önemli projeye imza attıklarını ifade etti. AK Parti Genel Merkezi'nin tüm engelliler için sayılı ulaşılabilir mekanlardan biri olduğunu belirten Çiğdem Karaaslan, "Engelsiz bir bina yaptık. Tüm engelli grupları geldiğinde kimseye ihtiyaç duymadan nereye gitmek istiyorsa gidebiliyor. Türkiye'nin en önemli kararlarının alındığı bir bina. Örnek bir bina olsun istedik. Bir farkındalık oluştursun. 'Ne kadar yasa koyarsanız koyun, ne kadar kural koyarsanız koyun, eğer toplumda zihinsel bir dönüşüm gerçekleştiremediyseniz, maalesef engellilerle ilgili hususlarda aşama kaydetmeniz mümkün değil. Engelli çok doğru bir kavram değil. Ben özel çocuklar demeyi daha uygun buluyorum. Özel çocuklarımız hem spor, hem de sosyal aktivitelere katılarak, onlar için şehirlerimizi daha ulaşılabilir kıldığımızda önümüzdeki süreçte hayatta bütün alanlarda var olacaklar. Bazen çok iyi niyetli çalışmalar var. Engelsiz park, engelsiz kafe, engelsiz restoran gibi. Ben istiyorum ki engelliler içi özel mekanlar olmasın. Bütün mekanlar onlar için ulaşılabilir olsun" dedi.

2005 yılından önce engelliler için hiç bir yasal düzenleme olmadığını hatırlatan Karaaslan, "Bu engellilerin hiç adı yoktu demek. Engellilerin adı olmayan bir ülkede hakkı olabilir mi? Yasa ile engellilerin hayatında çok önemli düzenlemeler yapıldı. 2015 yılına kadar çok önemli mesafeler alındı. Önce temel problemler çözüldü ve şimdi onların üzerine ekleme zamanı. Yapılanlar yeterli değil. Eksik kalan işlere devam etmek istiyoruz. Biz artık aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Yarın ne olacağı konusunda kafamızda soru işaretleri olan, televizyonu açmaya koktuğumuz, acaba bugün şehidimiz var mı diye içimizin ürperdiği bir ülkede yaşamaktansa, geleceği aydınlık, engelli çocuklarımız için daha fazla ne çalışacağımız, yeni projeleri hayata geçireceğimiz bir Türkiye istiyoruz. Yapacak çok daha işimz var" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından engelliler ve aileleri sohbet eden Karaaslan, sorun ve talepleri dinledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaaslan, Engellilerin Derdini Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement