Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü" Etkinliği

Suluova ilçesinde, "Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü" etkinliği düzenlendi.

02.08.2014 12:15

Suluova ilçesinde, " Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü" etkinliği düzenlendi.

Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür Sanat Dayanışma Derneği tarafından Suluova Yedikuğular Kuş Cenneti'nde düzenlenen, "Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü" etkinliğinde buluşanlar, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları altında Azeri sanatçıların seslendirdiği türkülerle halaylar çekerek aynı sofrada etli pilav yiyerek, "tek millet iki devlet" vurgusunda bulundu.

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, etkinliğe katılanları Suluova'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu tür etkinliklerin sivil toplum kuruluşları ortaklığında düzenlenmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Taşdan, "Halkların kendi gönül köprüsünü kurması devletlerin de bu köprünün devamını sağlaması acısından son derece önemli. Bizler elbette Azerbaycan halkıyla kendimizi ayrı görmüyoruz, bunu her platformda ifade ediyoruz ve bugünde burada canlı örneğini hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Üniversite eğitimi aldığı sırada Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerle birlikte okuduğunu ve halen kendileriyle görüştüğünü belirten Taşdan, şunları kaydetti:

"Biz tek milletiz ama bayrağımız, ülkemiz ve devletimiz birden fazla. Tarihte birden fazla Türk devleti kurulmuştur, Türkiye Cumhuriyeti bunların sonuncusudur ve de sonsuza kadar payidar kalacaktır. Azerbaycan devletiyle kardeşliğimiz de payidar kalacaktır. Bizler Türklüğümüzle, inancımızla, kültürümüzle gurur duyuyoruz ve yaşamaya çalışıyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. İnanıyorum ki bundan sonraki buluşma ve çalışmalarda bu ilişkilerimizin daha da güçlenmesine ve daha kardeşçe sarıp sarmalanmasına vesile olur."

Etkinliğe, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya Azerbaycan Türkleri Kültür Sanat Dayanışma Derneği Başkanı Muttalip Ulutanrıverdi, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Azerbaycan'dan gelen 150 kişi ile Amasya'da yaşayan Azeriler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabağ'dan Amasya'ya Hamza Nigari Gönül Köprüsü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement