Karabük'teki Taşkın - Son Dakika
Güncel

Karabük'teki Taşkın

Karabük'te taşkın nedeniyle su altında kalan Bostanbükü köyü ve Karabük-Kastamonu karayolunda çöken Bostanbükü Köprüsü'nde ilgili kurumların çalışma başlattığı bildirildi.

03.02.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te taşkın nedeniyle su altında kalan Bostanbükü köyü ve Karabük- Kastamonu karayolunda çöken Bostanbükü Köprüsü'nde ilgili kurumların çalışma başlattığı bildirildi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente su veren Karasu hattının ana borularında taşkın nedeniyle arıza meydana geldiğini, bu nedenle şehrin belirli bölgelerine de su verilemediğini, arızanın çözülmesi noktasında yoğun şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Belediye ekiplerince su tankerleriyle vatandaşların su ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Vergili, "Yaşanan göçük nedeniyle su arızasının yaklaşık bir hafta süreceği ifade edilirken, mesai arkadaşlarımızla akşam saatlerinde yaptığımız toplantıda acil bir çözüm ürettik. Su sıkıntısını en kısa sürede çözmek amacıyla Kartaltepe- Yenişehir arası için inşa ettiğimiz 52 metre çelik köprüyü heyelan bölgesine taşıyor, boruları bu köprü üzerinden geçirerek en kısa sürede su problemini çözmek istiyoruz" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da ilçesine bağlı olan ve zarar gören alanlarda temizlik çalışması başlatıldığını aktardı.

Tahribat gören alanların çevresinde su kesintilerinin olduğunu ifade eden Aksoy, vatandaşların mağdur olmaması için her tülü tedbirin alındığını ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ise bütün ekipleriyle olay yerinde olduğunu, ulaşımın aksamaması için gerekli yan yolların aktif hala getirildiğini anlattı.

Dün, Karabük-Safranbolu arasında devam eden köprü çalışması nedeniyle derede su tutması için oluşturulan bentin yıkılmasıyla oluştuğu iddia edilen taşkın nedeniyle Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyü su altında kalmış, köydeki bütün evler tedbir amacıyla boşaltılmıştı. Birçok büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu köyde kurtarma çalışmaları yapılmış, Bostanbükü Köprüsü'nün çökmesi sonucu Karabük-Kastamonu yolu trafiğe kapanmıştı.

Taşkın nedeniyle kapatılan Karabük ile Safranbolu karayolu ise bir süre sonra yeniden açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'teki Taşkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement