Karalar: "Dünyanın En Güzel Şeyi İnsanların Birbirini Sevmesidir" - Son Dakika
Yerel

Karalar: "Dünyanın En Güzel Şeyi İnsanların Birbirini Sevmesidir"

Karalar: "Dünyanın En Güzel Şeyi İnsanların Birbirini Sevmesidir"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteği ile CHP Pozantı İlçe Teşkilatı ile birlikte Pozantı’da iftar yemeği verdi.

28.06.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın desteği ile CHP Pozantı İlçe Teşkilatı ile birlikte Pozantı'da iftar yemeği verdi. İftar yemeğine CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Seyhan Belediye Başkanvekili Ertan Karaoğlu da katıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu'nun ev sahipliğini üstlendiği iftar yemeğine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı'da düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada sözlerine ilçeye olan hayranlığının sebebini anlatırken, "Pozantı'ya hayranlığım Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda burada direnç yolları kurduğunda başlar. Benim Pozantı'ya ve Pozantılılara hayranlığım bölgenin merkezi olduğundan bu yana başlar. ve Pozantı'ya ve Pozantılılara hayranlığım Gülek Boğazı'nda düşmanı aşağıya indirmeyerek büyük bir katliamı önlediğinde başlar. Böyle kahramandır Pozantı halkı. Bunlarla övünmelisiniz değerli kardeşlerim" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantılıların tüm İslam Alemi'nin aynı coşku ve sevinçle idrak ettiği on bir ayın sultanı Ramazan ayını tebrik etti. Başkan Karalar, Ramazan ayının vesile olmasını arzu ettiği güzellikleri de sıraladı. "Dünyanın en güzel şeyi insanların birbirini sevmesidir" diyen Başkan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en güzel şeyi insanların 'yarin yanağından gayrı' birbirleriyle her şeylerini paylaşmalarıdır,sevgisini, parasını, ekmeğini. ve İslam aleminde hiçbir insan yatağına aç girmemeli. ve inanın paylaştıkça insan mutlu olur. Yardımlaştıkça insan olur. Bir insanın işini görmek, bir insanın derdini çözmek kadar insana mutluluk veren hiçbir şey yoktur. Bunu deneyin. Ramazan ayını da fırsat bilelim."

"BARIŞ VE KARDEŞLİK YENİDEN TESİS EDİLSİN"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı ilçesinde düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada son aylarda yükselen terör saldırılarının da biran evvel sona ermesine dair temennilerini paylaştı. Belediye Başkanı Karalar, "Bugün Türkiye'mizin en çok ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşliği yeniden tesis etmek konusunda üstümüze düşeni yapalım. ve bunu kendimizden başlatalım. Eğer varsa bir komşunuzla, bir kardeşinizle varsa herhangi bir arkadaşımızla husumetimiz, bir kenara bırakalım ve birbirimizle kucaklaşalım.Nefretten, kinden bir şey çıkmaz. Bunlar insanlara mutsuzluk verir. ve kargaşa verir. Barışın, birbirinizle sarılın. Dileğim odur ki, tüm Türkiye'de yeniden huzur olsun, yeniden barış olsun. İnsanlarımız ölmesin. Son zamanlarda neredeyse her gün şehit cenazeleri geliyor. Hepimizin yüreği dağlanıyor. Bunlar bitsin istiyoruz. Türkiyemiz huzura kavuşsun istiyoruz. İnsanlarımız huzura kavuşsun istiyoruz. Mutlu olsun istiyoruz. Bu Ramazan ayı vesilesiyle inşallah bu dileklerimiz tesis olur, gerçekleşir. Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınınızı da bu vesileyle şimdiden kutluyorum" dedi.

MİLLETVEKİLİ TÜMER'DEN LAİKLİK VE CUMHURİYET VURGUSU

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise konuşmasında, "Laik demokratik Cumhuriyetin en güzel örneğini burada yaşıyoruz. Eşlerimizle, çocuklarımızla, hiç kimsenin etnik kökenine bakmadan, hiç kimsenin inancına bakmadan yan yana aynı sofrada bir aradayız. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren çok değerli Seyhan Belediye Başkanım ve Pozantı İlçe Başkanıma teşekkür etmek istiyorum" dedi.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğoğlu'da iftar organizasyonunda kendileriyle birlikte hareket eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar iftar yemeğinin ardından beraberindekilerle birlikte Pozantı ilçesinin sokaklarını gezdi, park ve kahvehanelerde dinlenen ve oyun oynayanlarla kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karalar: 'Dünyanın En Güzel Şeyi İnsanların Birbirini Sevmesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement