Karanlık Dünyaları Kur'an-ı Kerim ile Aydınlanıyor - Son Dakika
Güncel

Karanlık Dünyaları Kur'an-ı Kerim ile Aydınlanıyor

Karanlık Dünyaları Kur\'an-ı Kerim ile Aydınlanıyor

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Görsem Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen kursta 10 görme engelli Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

02.07.2014 15:35  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Görsem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen kursta 10 görme engelli Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Çamlıca Mahallesi'nde bulunan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın onayı ile basılan ve braille alfabesi ile hazırlanan Kur'an-ı Kerimleri parmak uçlarıyla takip ederek görme engelli din görevlileri 49 yaşındaki İsmail Başkale ile İsmail Çakıcı tarafından öğrenen 10 engelli, yaklaşık 5 haftada kursu tamamlıyor.

1995 yılından beri ilkokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan İsmail Başkale, yaz aylarında görme engellilere yönelik çeşitli illerde açılan Kur'an kurslarında hizmet verdiklerini söyledi.

Kursa katılan öğrencilerden bazılarının yüzde 100, bazılarının ise kısmi olarak görme engeli bulunduğunu ifade eden Başkale, braille alfabesi ile yazılan Kur'an-ı Kerim'in öğrenilebilmesi için kişilerin kabartma yazıyı bilmesi gerektiğini kaydetti.

Görme engellilere yönelik İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Malatya ve İzmir'de kurs verildiğini kaydeden Başkale, bu yıl Eskişehir'de de kurs açıldığını, Kur'an-ı Kerim öğrenen engelliler için kurs sonunda hatim ve sertifika etkinliği düzenleyeceklerini aktardı.

Başkale ayrıca, kurslarda Kur'an-ı Kerim dersinin yanı sıra, din bilgileri dersi de verildiğini sözlerine ekledi.

Açılan kursun, 23 Temmuz tarihinde sona ereceği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karanlık Dünyaları Kur'an-ı Kerim ile Aydınlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement