Karatede Dünya Şampiyonası'nın Provası İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Spor

Karatede Dünya Şampiyonası'nın Provası İstanbul'da Yapılacak

Karatede Dünya Şampiyonası\'nın Provası İstanbul\'da Yapılacak

Dünya Karate Şampiyonası öncesi en önemli prova olarak görülen Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı başlıyor.

04.09.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Karate Şampiyonası öncesi en önemli prova olarak görülen Karate 1 Premier League'in İstanbul etabı başlıyor.

Türkiye, 6-7 Eylül tarihlerinde karatenin 'Şampiyonlar Ligi' olarak görülen Karate 1 Premier League'de dünya karatesinin yıldız isimlerini İstanbul'da ağırlayacak. Kasım ayında Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenecek Dünya Karate Şampiyonası öncesi yapılacak Karate 1 Premier League'e İstanbul 4. ev sahipliğini yapacak. Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda yapılacak organizasyona 57 ülkeden 592 sporcu katılacak.

5-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek Karate 1 Premier League'in, basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki yerleşkesinde bulunan Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Milli sporcular Serap Özçelik ve Enes Erkan, Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin ve Turnuva Direktörü Levent Aydemir katıldı.

DELİHASAN: "ÜLKEMİZDE YAPILAN EN PRESTİJLİ TURNUVA"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate 1 Premier League için İstanbul'da toplandıklarını belirterek, "Ülkemizde yapılan en prestijli turnuva. Bu turnuva bizim açımızdan çok büyük önem taşıyor. En fazla, en geniş ülkenin katıldığı bir turnuva olacak. Uluslararası en büyük katılımlı karate turnuvası olacak. Milli Takımımız'ı test edeceğimiz bir turnuva olacak. Türkiye Karate Federasyonu olarak bu turnuvaları yapıyoruz. İstanbul'da 20 ilçede 20 okulda uygulayacağımız projelerimiz var. Doğu ve Güneydoğu'da karateyi geliştirmek için projelerimiz var. Bu yıl birçok madalya kazandık. Son 14 yıllık verilere göre dünyanın en iyi 2. ülkesiyiz. Burada bulunan sporcularımız Avrupa'nın en iyi 2 sporcusu seçildi. Başarılı olmak sporcular için çok zor. Ama zirvede kalmak daha da zor. Karatede dünyanın en istikrarlı ülkesiyiz. Bu turnuvada alacağımız başarılar bizim için çok önemli Dünya Şampiyonası öncesi bu turnuva ile kendimizi göreceğiz. Bizler Türk sporuna hizmet eden neferleriz. Karate disiplin ve nezaket sporudur. Biz bu sporda başarılı olmaya inanmış insanlarız" dedi.

KOÇ: "HER FEDERASYONUN İSTANBUL'A KATKISI OLMALI"

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ise uluslararası turnuvanın bu önemli ayağını İstanbul'da oluşturduklarını ifade ederek, "Biz bu turnuvayı Dünya Şampiyonası'nın ön turu, ön hazırlığı olarak görüyoruz. Bizim kazanımlarımız sadece sporcularımızın kendini göstermesi için olmamalı. İstanbul yetiştirdiği sporcu olarak iller sıralamasında son sırada. Nitelikli sporcu sayısın arttırılması için çalışmalar yapıyoruz. Her federasyonun İstanbul'a katkısı olmalı. Temel hedefimiz bu organizasyonlarla İstanbul'a katkı sağlayacak sporcuların yetiştirilmesi" diye konuştu.

ÖZBAYRAKTAR: "EN BÜYÜK HİZMET GENÇLERİ SPORA KAZANDIRMAK"

Rekor katlım olacak bir organizasyona İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla katıldıklarından dolayı gurur duydukları vurgulayan Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Özbayraktar da, şunları söyledi:

"İstanbul'da sporcu sayısının arttırılması için ortak bir çalışma yapıyoruz. Gençlerimizi spora kazandırabilirsek bizim için en büyük hizmet olacak. Burada bulunmaktan ayrı bir sevinç duyuyoruz. Uzak Doğu sporunun gelişmesi için çalışıyoruz ve çok kaliteli sporcular yetiştireceğiz."

ÖZÇELİK: "BU TURNUVADA EKSİKLERİMİZİ GÖRECEĞİZ"

Milli Karateci Serap Özçelik, bu turnuvanın kendileri için bir basamak olacağını vurgulayarak, "Bu turnuvada eksiklerimizi göreceğiz. Dünya Şampiyonası öncesi eksiklerimizi göreceğiz ve bu şekilde şampiyonaya katılacağız. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ERKAN: "İSTANBUL'DAKİ TURNUVADA KENDİMİZİ GÖSTERECEĞİZ"

Milli Sporcu Enes Erkan da, Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde katıldıklarını söyleyerek, "En çok madalya alan ülke olduk. İstanbul'daki turnuvada kendimiz göstereceğiz. İyi rakipler gelecek ve kendimizi görmek için fırsat olacak. Kumitede 2 yıldır şampiyon olamıyoruz, ben bu şampiyonluğu çok istiyorum. Çalışmalarımıza herkes destek oluyor. Erkek ve kız takımı olarak şampiyon olacağımızı düşünüyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karatede Dünya Şampiyonası'nın Provası İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement