Kardeşlik Konseri Öncesi Birlik Mesajları - Son Dakika
Güncel

Kardeşlik Konseri Öncesi Birlik Mesajları

Kardeşlik Konseri Öncesi Birlik Mesajları

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, farklı siyasi görüşlerdeki iki halk ozanı Aşık Sefai ile Musa Eroğlu'nun aynı sahneyi paylaşacağı Hatay konseri öncesi yaptığı konuşamada, "Birlik beraberliğimiz daim olsun. Bu yüzden iki halk ozanımızı bir araya getirdik ve bu birliği sağlamak da Hatay'a nasip oldu" dedi.

26.10.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş,  farklı siyasi görüşlerdeki iki halk ozanı Aşık Sefai ile Musa Eroğlu'nun aynı sahneyi paylaşacağı Hatay konseri öncesi yaptığı konuşamada, "Birlik beraberliğimiz daim olsun. Bu yüzden iki halk ozanımızı bir araya getirdik ve bu birliği sağlamak da Hatay'a nasip oldu" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri'nde yaptığı konuşamada, şunları söyledi:

"Bu toplantımız seçim öncesi ama seçimle alakalı değil. Türkiye'de bir ayrışmayı durdurmak için bu organizasyonu tertip ettik. Bizim ortaokul dönemlerinde 12 Eylül dönemi yaşandı. Annelerimiz bizi okula gönderirken dualarla yollardı. Biz o dönemleri yaşamak istemiyoruz. Ufak nüanslarla ayrılıklar yaşamayalım. Bu yüzden Anadolu'nun sesi olan iki sanatçımızı Antakya halkımızın karşısına çıkaracağız. Bugün aramızda olan Ozan Aşık Sefai ve aramıza daha sonra katılacak olan Musa Eroğlu ile bu akşam güzel bir konser etkinliğimiz olacak. Ozan Aşık Sefai bildiğiniz gibi sağ görüşlü, Musa Eroğlu da sol görüşlü ancak ikisi de Mustafa Kemal Atatürk'ün iki kaşının arasından bakıyor. Türk Bayrağının, vatanının birliğine bakıyor."

SİYASET DEĞİL AŞK KONUŞURUZ

Daha sonra söz alan Ozan Aşık Sefai ise şöyle konuştu:

"Musa Eroğlu ile 5 saat 6 saat sohbetlerimiz olur ancak hiç siyaset konuşmayız. Aşk ile ilgili konuşuruz. Bizi burada bir araya getirenler var olsun. Bu topraklarda yaşayan herkesin yaşamaya hakkı var. Türküler bu milletin kardeşliğini, dostluğunu anlatıyor. Bu topraklar böyle kutlu topraklar. Herkese hürmet edilmiş. Aşk ile geldik buralara, gönül hakkın mekanıdır, aklın ötesidir, aklın boğulduğu yerdir. Bu vesileyle başkanımız Lütfü Savaş'ın şahsında katılan herkese teşekkürler ediyorum."

Toplantıya; Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudi, Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Hatay Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeşlik Konseri Öncesi Birlik Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement