Karkamış Antik Kenti'nin Suriye Sınırına Beton Duvar Örülecek - Son Dakika
Güncel

Karkamış Antik Kenti'nin Suriye Sınırına Beton Duvar Örülecek

Karkamış Antik Kenti\'nin Suriye Sınırına Beton Duvar Örülecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış Antik Kentindeki kazı çalışmalarının güvenli yapılabilmesi ve eserlerin korunması için alanın Suriye sınırına prefabrik betonlarla duvar örüleceğini söyledi.

29.06.2015 16:10

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış Antik Kentindeki kazı çalışmalarının güvenli yapılabilmesi ve eserlerin korunması için alanın Suriye sınırına prefabrik betonlarla duvar örüleceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda Karkamış Antik Kenti kazı çalışmaları bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış Antik Kenti Kazı Başkanı Nicolo Marchetti, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, arkeologlar ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Fatma Şahin, kazı çalışmalarının daha güvenilir hale gelmesi için kazı alanının Suriye sınırında kalan bölümüne duvar örüleceğini belirtti. Suriye'de yaşanan savaşın kazı çalışmalarına engel olmaması için 3 buçuk metre boyunda prefabrik betonla duvar örüleceğini kaydeden Şahin, kazı çalışmalarına ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Dünyanın ilgisini çekerek yatırım ve kalkınma getirecek kentin bölgemizde bulunması bizim için bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatı gerçeğe dönüştürmek için aynı zamanda vizyona sahip olmak gerektir. Büyükşehir Belediyemiz en başından itibaren bu projeye inandı ve her türlü destek verdi ve vermeye devam ediyor, çünkü bunun Gaziantep bölgesinin elindeki en önemli anahtar kelimelerinden birinin kültür olduğuna inanarak yaptık. 2012 yılında Karkamış ekibiyle kazı alanında uluslararası bir basın günü düzenledik. Böylelikle basın mensupları 100 yıl aradan sonra askeri bölgede yer alan kente girebildiler. Şimdiyse Karkamış ekibi için bir kazı evi ve Arkeolojik Araştırma Merkezi'nin inşasını tamamladık."

Konuşmaların ardından kazı başkanı Nicolo Marchetti, Karkamış Antik Kenti'nde kazı çalışmalarında çıkan tarihi eserleri slayt eşliğinde gösterdi ve kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karkamış Antik Kenti'nin Suriye Sınırına Beton Duvar Örülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement