Kars'ta Okul Sporlarında 20 Branşta Başarı Elde Edildi - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Okul Sporlarında 20 Branşta Başarı Elde Edildi

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, bu yıl itibariyle okul sporlarında 20 branşta il birinciliği hakkı kazanıldığını ve Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edildiğini belirtti.

12.11.2015 14:12

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, bu yıl itibariyle okul sporlarında 20 branşta il birinciliği hakkı kazanıldığını ve Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde edildiğini belirtti.

Polat, 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Atletizm Türkiye Şampiyonası'na Kars'tan da 2 takımın katıldığını ve başarılarla kente döndüklerini söyledi.

Gürsel Polat, "Bu müsabakalarda yıldız erkek takımımız 26 takımın içerisinde 3. olarak ilimize döndüler. Yine yıldız kız takımımız da bu müsabakalar sonucunda Atletizm Türkiye 6. olmaya hak kazandılar" dedi.

Öte yandan spor faaliyetleri yanında Gençlik Merkezi faaliyetlerinin de devam ettiğinin altını çizen Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Polat, "Rutinin dışına çıkılarak gençlik merkezinde girişimcilik kursu açıldı ve bugün 30'un üzerinde gencimiz KOSGEB ile yapılan "Girişimcilik Kursu" neticesinde girişimcilik belgesi sahibi oldu" diye konuştu.

Kars merkez ve ilçelerde yapımı devam eden spor tesislerinden hakkında da bilgiler veren Gürsel Polat, "Arpaçay ilçemizde 250 kişilik seyirci kapasiteli spor salonunun geçici kabulünü aldık ve Arpaçay halkımızın, gençliğimizin hizmetine açtık. Kağızman ilçemizde sentetik yüzeyli ışıklandırılmalı futbol sahasının çalışmaları devam ediyor ve geçici kabul aşamasında, Ankara'dan gelecek teknik heyetin incelemeleri sonrası bu tesisi de Kağızman halkımızın ve gençliğimizin hizmetine açacağız. Kars merkezinde de stadyum alanı olarak bilinen yerde atletizm pisti yapımı devam ediyor, buz pateni inşaatının yapım işi devam ediyor, havuzumuzun yapım işi devam ediyor ve bunun dışında Selim ilçemizde de sentetik yüzeyli futbol sahası yapım işi devam ediyor ve geçici kabul aşamasına gelmiş, gelecek teknik heyetin vereceği karar sonucu geçici kabulü yapılıp, Selim halkımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulacaktır" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Okul Sporlarında 20 Branşta Başarı Elde Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement