Karşıyaka Tramvay Hattı Deneme Seferleri Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Tramvay Hattı Deneme Seferleri Başlatıldı

Mart ayında hizmete alınması planlanan Karşıyaka tramvayında Mavişehir-Bostanlı tramvay hattının deneme sürüşü gerçekleştirildi.

28.12.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mart ayında hizmete alınması planlanan Karşıyaka tramvayında Mavişehir- Bostanlı tramvay hattının deneme sürüşü gerçekleştirildi.

Yüzde 95'i tamamlanan tramvay hattının test sürüşünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı.

Kocaoğlu, hattın mart ayında hizmete alınacağını belirterek Konak hattına ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Konak tramvay hattının önümüzdeki ekim-kasım ayında hizmete almayı planladıklarını kaydeden Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Tramvayın İzmir'de faaliyete geçmesiyle beraber trafik problemleri ve karbon salınımı azalacak. Ekonomik boyutu var tabi. Tramvay ilk yatırım maliyeti çok yüksek olmasına rağmen işletme maliyetlerinde hem elektrik, hem bakım onarım tasarrufu sağlıyor. Bu da belediyenin güçlenmesini kentin ihtiyacı olan diğer konularda belediyenin yatırım yapma gücünü arttıracak. 2020 yılına kadar kentte çalışan raylı sistem ağını 150 kilometreye çıkaracağız."

Tramvay hattı, Alaybey'den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı'na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu'nda tamamlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Tramvay Hattı Deneme Seferleri Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement